Muchova voor partij tegen Mertens: "Ik moet vooral in mezelf geloven"

  Muchova is de volgende tegenstandster van Elise Mertens in Australië.

  Met Karolina Muchova treft Elise Mertens in de vierde ronde op de Australian Open de nummer 27 van de wereld. De Tsjechische, die in de derde ronde nummer 6 van de wereld Pliskova eruit kegelde, kijkt met vertrouwen vooruit: "Mijn voorbereiding was goed."

  Het was zaterdag niet de verwachte Karolina die zich plaatste voor een duel met Elise Mertens in de achtste finales in Melbourne. Karolina Muchova verraste haar landgenote en vriendin Karolina Pliskova, de nummer 6 van de wereld, in de derde ronde. 

   

  In de Rod Laver Arena won de jongste van de twee Tsjechen met 7-5, 7-5, nadat ze nog een 5-0-achterstand ophaalde in set twee. "Ik ben natuurlijk blij dat ik me heb gekwalificeerd, maar ook een beetje verdrietig, want we zijn hele goede vrienden", reageerde Muchova.

   

  "Ik denk dat we een beetje zenuwachtig waren, want tijdens onze trainingen tijdens de quarantaine was het spelniveau veel hoger. Ik had wat geluk in de eerste set. In de tweede startte ik nogal traag, maar alle games lagen dicht bij mekaar. Daarna maakte Pliskova wat fouten en kon ik de situatie nog omdraaien."

  Het was een lang proces om hier te geraken, maar mijn voorbereiding was goed. Het zal niet gemakkelijk worden tegen Mertens.

  Karolina Muchova

  Voor Muchova is het de eerste keer in haar carrière dat ze zich bij de laatste 16 schaart op de Australian Open, nadat ze eerder in 2019 wel al de kwartfinales op Wimbledon bereikte.


  "Ik ben echt heel gelukkig om de tweede week hier te halen", vertelt Muchova. "Dat doet altijd plezier. Op Wimbledon deed ik het al goed en op de US Open vorig jaar (waar ze verloor in de achtste finales tegen Azarenka, red.) deed ik ook vertrouwen op."


  "Het was een lang proces om hier te geraken, maar mijn voorbereiding was goed. Het zal niet gemakkelijk worden tegen Mertens. Ik heb nog niet zo lang geleden tegen haar gespeeld in Ostrava. Ze speelt uitstekend tennis en het zal zwaar zijn, maar ik moet vooral in mezelf geloven."

  Muchova wipte in de 3e ronde haar goede vriendin en nummer 6 van de wereld, Pliskova.

  Lees ook: