Wereldkampioen Alaphilippe: "Ben trots op sterke, indrukwekkende Vansevenant"

  Mauri Vansevenant (21).

  Mauri Vansevenant maakte in de koninginnenrit in de Tour de la Provence indruk met een 8e plek nadat hij zich eerder had leeggereden voor kopman Julian Alaphilippe. De wereldkampioen bedankt zijn jonge ploegmaat dan ook. "Hij was zo sterk en indrukwekkend."

  In de Tour de la Provence was de dagzege voor de Colombiaan Ivan Sosa. Julian Alaphilippe, derde, kon in de achtervolging rekenen op een beresterke Mauri Vansevenant, die uiteindelijk zelf nog achtste werd, alsook in het algemene klassement.

   

  Vansevenant finishte in het groepje met namen als Mollema, Vlasov, Ciccone, Konrad en Haig. Fraai gezelschap voor de 21-jarige knaap van Deceuninck-Quick Step.

   

  Na de wedstrijd was de Franse wereldkampioen dan ook dankbaar voor het beulwerk van zijn ploeggenoot. "Dat Mauri aan mijn zijde bleef tot de slotkilometers, hielp me veel", klinkt het.

   

  "Ik ben erg trots op de manier waarop hij reed. Hij was zo sterk en indrukwekkend. Hij verdient die achtste plek in het algemene klassement."

   

  "Vandaag hebben we opnieuw laten zien waarom wij de "Wolfpack" zijn. Het was een mooi resultaat, eentje dat me vertrouwen geeft voor mijn volgende doelen."

  Tour de la Provence
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdAubagne - Six-Fours-les-Plages182 kmDavide BalleriniDavide Ballerini
  1wegwedstrijdAubagne - Six-Fours-les-Plages182 km
  2wegwedstrijdCassis - Manosque170 kmDavide BalleriniDavide Ballerini
  3wegwedstrijdbergetappeIstres - Chalet Reynard154 kmIvan Ramiro Sosa CuervoIvan Ramiro Sosa Cuervo
  4wegwedstrijdAvignon - Salon-de-Provence163 kmPhil BauhausIvan Ramiro Sosa Cuervo

  Lees ook: