Florent Claude schiet en langlauft zich naar plaats 22 op WK biatlon

  Florent Claude zette een veelbelovende prestatie neer in Slovenië.

  Florent Claude heeft België op de kaart gezet op het WK biatlon in Pokljuka (Slovenië). Onze landgenoot eindigde in de 10 kilometer sprint op plaats 22. Hij start zondag in de achtervolging met een achterstand van 1'04".

  Woensdag was Florent Claude al heel belangrijk voor de Belgische gemengde estafette. Hij wees het Belgische viertal, dat uiteindelijk als 21e eindigde, daar de weg. In de sprint trok Claude die lijn door.

   

  Hij maakte geen enkele fout bij het schieten, dat was hem dit seizoen nog niet gelukt, en dat leverde dus een 22e plaats op, zijn beste resultaat op een WK biatlon.

   

  De titel ging naar de Zweed Martin Ponsiluoma. Die kroonde zich, mede dankzij een foutloze schietbeurt voor het eerst tot wereldkampioen. Verrassend was dat er geen enkele Noor op het podium stond, want het zilver en brons ging naar Frankrijk: Simon Desthieux en Emilien Jacquelin.

   

  Claude was niet de enige Belg die in actie kwam. Thierry Langer werd 59e op 2'14"5 (drie missers), Tom Lahaye-Goffart finishte als 94e op 4'15"5 (drie missers). Er stonden 104 deelnemers aan de start.