Dylan Borlée ontgoochelt op IFAM in Gent: "Ik heb geen verklaring"

  Dylan Borlée kwam in Gent niet in de buurt van de EK-limiet.

  Dylan Borlée had zijn zinnen gezet op de EK-limiet op de 400 meter, maar hij kwam helemaal niet in de buurt met 48"04. "Op training draait het heel goed, dus het verrast mij dat ik hier zo slecht voor de dag kom."

  Dylan Borlée moest zelf zoeken naar een uitleg na zijn mindere prestatie in Gent. "Wat er misliep? Ik heb hier geen verklaring voor", zei een ontgoochelde Borlée na afloop. 

   

  "Op training draait het heel goed, dus het verrast mij echt dat ik hier zo slecht voor de dag kom. Ik zat met de EK-limiet in mijn hoofd, maar ik blijf er bijna twee seconden boven." 

   

  "Het was misschien te koud voor topprestaties, maar dan nog: ik stond helemaal stil en dat zou niet mogen. De eerste 200 meter waren goed, maar daarna kon ik niet doortrekken. Ik slaagde er niet goed in om diep te gaan en voel mij ook helemaal niet moe. Misschien mis ik toch nog wedstrijdritme."

   

  Op het BK volgende week in Louvain-la-Neuve rest hem nog een laatste kans om de limiet voor het EK indoor te lopen: 46"60. 

   

  "Ik ben er zeker van dat ik op dat EK iets kan betekenen. Volgende week beter." De Belgian Tornados zijn als ploeg wel al zeker van het EK op de 4x400 meter.

  Bekijk de race van Dylan Borlée: