Club Brugge en Antwerp zijn gewaarschuwd: EL-tegenstanders maken indruk

  Rangers (tegenstander Antwerp) is ongenaakbaar in Schotse competitie.

  Dinamo Kiev en Rangers, komende week de tegenstanders van respectievelijk Club Brugge en Antwerp in de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League, hebben vanavond allebei zeges geboekt in hun nationale competitie.

  Dinamo Kiev wacht Club Brugge met vertrouwen op

  Het Dinamo Kiev van Mircea Lucescu kwam op de veertiende speeldag in de Oekraïense Premier League in eigen huis nochtans 0-1 achter tegen Olimpik Donetsk, maar trok die scheve situatie helemaal recht via twee treffers van aanvaller Artem Besyedin en eentje van Vitalij Boejalskyj. 

   

  Met 33 punten uit 14 wedstrijden staan ze aan de leiding in Oekraïne, met vier punten meer dan Sjachtar Donetsk, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Club komt donderdagavond in actie in de Oekraïense hoofdstad, waar dan temperaturen tot zeventien graden onder nul verwacht worden. 

   

  Vanaf vijftien graden onder nul kan een wedstrijd wel uitgesteld worden, na overleg tussen de UEFA-waarnemer, scheidsrechter en de betrokken clubs.   

  Rangers ongenaakbaar in competitie, Antwerp is gewaarschuwd

  Antwerp speelt eerst gastheer voor Rangers, dat op de 29e speeldag in de Schotse Premiership een zuinige 1-0 thuiszege boekte tegen Kilmarnock. Middenvelder Jack Ryan scoorde na 37 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. 

   

  Bij Rangers was er een basisplaats voor Ianis Hagi, de ex-Genkenaar werd in het slot naar de kant gehaald. Ex-Anderlechtenaar Kemar Roofe zit een schorsing uit.   

   

  In de stand telt Rangers intussen liefst 21 punten meer dan eerste achtervolger Celtic, dat evenwel twee wedstrijden minder gespeeld heeft.