Simeone looft Yannick Carrasco: "Ik weet hoe hard hij heeft moeten werken"

  Yannick Carrasco (r) stond voor het eerst in de basis sinds zijn coronabesmetting.

  Atletico Madrid heeft zaterdag een felbevochten zege behaald op het veld van Granada en behield zo zijn bonus in het klassement. Na afloop prees Diego Simeone de inspanningen van de genezen Yannick Carrasco en Mario Hermoso.

  Na een pijnlijk gelijkspel op de vorige speeldag knoopte Atletico in Granada weer aan met de overwinning, ook al wordt de ploeg nog altijd geplaagd door het coronavirus. 

   

  Yannick Carrasco speelde zijn eerste match sinds zijn besmetting en kreeg daarvoor extra lof van zijn coach. "Het belangrijkste vandaag was het enthousiasme en de vechtlust van mijn spelers", zei Simeone.

   

  "Kijk naar Carrasco en Hermoso, zij hebben 14 dagen thuis gezeten zonder training. Weet je hoe moeilijk het dan is om terug te keren? Ik ben zelf besmet geweest met het coronavirus, ik weet hoe hard ze hebben moeten werken."

   

  Atletico moest het in Granada doen zonder João Felix, Thomas Lemar, Moussa Dembélé en Hector Herrera. Zij zitten allevier in quarantaine als gevolg van besmettingen. 

  Diego Simeone aan de zijlijn in Granada.

  Lees ook: