Nederlander Raoul Ehren blijft coach Red Panthers tot Wereldbeker 2022

  De Nederlander Raoul Ehren, coach ook van het vrouwenteam Den Bosch (Ned), volgde in december landgenoot Niels Thijssen op.

  De Belgische Hockeybond (KBHB) en nationaal vrouwencoach Raoul Ehren hebben hun samenwerking verlengd tot de Wereldbeker van 2022. De Nederlander nam in december over van zijn landgenoot Niels Thijssen en de samenwerking bevalt alle partijen. 

  Ehren was de assistent van Thijssen. Aanvankelijk had hij een contract tot het EK hockey in Amstelveen in juni, maar dat werd nu opengebroken tot de Wereldbeker van 1 tot 17 juli 2022 in Spanje en Nederland.

   

  Ehren blijft voor de rest van het lopende seizoen ook clubcoach van het Nederlandse vrouwentopteam Den Bosch, waarmee hij een 9e landstitel probeert te behalen. Gisteren maakte hij zijn club duidelijk, dat hij straks stopt om fulltime Belgsich bondscoach te worden.

   

  De samenwerking is positief begonnen. Onder Ehren speelden de flink verjongde Panthers al 5 oefeninterlands. In Valencia werd 2 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld tegen Spanje (1-2, 1-5, 2-2).

   

  Vorig weekend kwamen de Belgische hockeyvrouwen in actie tegen Duitsland, de nummer 3 van de wereld. In Mannheim werd eerst knap met 1-4 gewonnen, de 2e match ging nipt met 2-1 verloren.