Belgisch kampioenschap veldlopen krijgt groen licht voor miniversie

  Soufiane Bouchikhi (m) won de voorbije 2 jaar het Belgisch kampioenschap

  De stad Brussel heeft goedkeuring gegeven voor het Belgisch kampioenschap veldlopen op 28 februari in het Park van Laken. Het gaat om een verkleinde versie van het BK, met vier koersen met telkens maximaal 40 deelnemers.

  Sinds oktober waren alle veldlopen in ons land al geannuleerd omwille van de coronamaatregelen, maar het BK in Brussel kan nu toch doorgaan na een marathononderhandeling tussen de organisatie van de wedstrijd en de Stad Brussel.

   

  Er komt een lange en korte cross voor zowel mannen als vrouwen, alle jeugdwedstrijden vervallen. In de 4 koersen in Brussel zijn niet alle gebruikelijke honderden deelnemers welkom, maar slechts 40 atleten op uitnodiging. 

   

  "Door het beperkte deelnemersaantal zal een selectie gebeuren op basis van objectieve criteria, gebaseerd op resultaten van de nationale kampioenschappen van 2019 en 2020, aangevuld met CrossCup-contractuelen", klinkt het. 

   

  Toeschouwers zijn op 28 februari niet welkom. Geen nood, u kunt het Belgisch kampionschap bij ons bekijken.