Australian Open weert publiek 5 dagen na corona-uitbraak in Victoria State

  Door een plotse lockdown moet iedereen overal weer een mondmasker dragen in Melbourne van zaterdag tot woensdag.

  De Australian Open zal van zaterdag tot en met woensdag geen publiek toelaten op zijn toernooisite, de tenniscompetitie mag zelf wel blijven doorgaan. Die beslissing kwam er, nadat de staat Victoria beslist had tot een korte lockdown om een corona-uitbraak te bedwingen.

  Gelinkt aan een van de quarantainehotels die bedoeld zijn om arriverende reizigers op te vangen zijn 13 coronagevallen opgedoken met de meer besmettelijke Britse variant. Om verspreiding tegen te gaan voerde de staatsautoriteit een lockdown van 5 dagen in.

   

  Alle inwoners van de staat, waarin tennisstad Melbourne gelegen is, moeten thuisblijven, tenzij voor essentieel werk, om gezondheidsreden of om eten te kopen. Mondmaskers moeten ook overal gedragen worden.

   

  De Australian Open volgt de richtlijnen: geen publiek van zaterdag tot woensdag. "Voor vandaag kunnen nog tickets gekocht worden", luidt het. "Die sessies kunnen nog volgens de bestaande veiligheidsprotocols plaatsvinden." Tennissen zelf mag wel, omdat dat als werk beschouwd wordt.

   

  "We brengen tickethouders, spelers en staf wel op de hoogte dat er de komende 5 dagen geen fans zullen zijn."