Rolstoeltennisser Joachim Gérard wint voorbereidingstoernooi Australian Open

  Zondag begint ook de Australian Open voor rolstoeltennissers. Joachim Gérard jaagt nog steeds op zijn eerste grandslamtitel in het enkelspel. Hij is alvast in vorm: de 32-jarige Belg won het voorbereidingstoernooi.

  Ook vorig jaar was Gérard, de nummer 4 van de wereld, de beste in de Melbourne Wheelchair Tennis Open. In de finale dit jaar versloeg de Paralympiër van het Jaar 2020 het Argentijnse topreekshoofd Gustavo Fernandes, de nummer 2 van de wereld, met 6-1, 6-4.

   

  In 2016 speelde Gérard de finale van de Australian Open. Hij won er 2 keer het dubbelspel.

   

  In de halve finale in Melbourne deze week klopte hij de Brit Alfie Hewett, de nummer 3 van de wereld.

   

  Gérard kon nog nooit een grandslamtitel veroveren, maar was wel al 4 keer de beste op de seizoensafsluitende Masters met de beste tennissers van het jaar.