Het peloton bijt weer van zich af na aankomst in Ronde van de Provence

  Deze obstakels kreeg het peloton op het moment van de waarheid voor de wielen geschoven.

  Een nieuwe dag in het peloton, een nieuw hoofdstuk in het veiligheidsdebat. Enkele verkeerseilandjes in de finale van de eerste etappe in de Ronde van de Provence liggen zwaar op de maag van de renners.

  Bekijk de finish:

  "Een valstrik"

  De eerste etappe in de Tour de la Provence eindigde in een groepssprint en het is een klein wonder dat er geen (?) valpartijen of schermutselingen waren.

   

  Door het veiligheidsthema - actueler dan ooit na enkele nieuwe richtlijnen van de UCI - wordt alles met een vergrootglas bekeken, maar dat hulpmiddel was niet nodig om vast te stellen dat de finale van de eerste rit bijzonder gevaarlijk was.

   

  Het peloton moest enkele ongemarkeerde verkeerseilandjes ontwijken in volle sprintvoorbereiding. 

   

  "We moeten ons zorgen maken over wat er echt toe doet", schreef de Spanjaard Carlos Barbero (Qhubeka-Assos) op Twitter. "Als je dit meemaakt in een slotkilometer met zo'n hoge hartslag, dan is dat een valstrik."

  Nog meer verontwaardiging: