Ook in 2021 geen Halle-Ingooigem: "Vooruitzichten nog steeds niet goed"

  Dries De Bondt is de laatste winnaar van Halle-Ingooigem.

  Er wordt dit jaar net als in 2020 geen Halle-Ingooigem georganiseerd. De wedstrijd (cat. 1.1) zou normaal gezien plaatsvinden op woensdag 16 juni, maar de organisatoren schuwen elk risico en nemen nu al de vlucht vooruit door hun koers af te gelasten.

  "Halle-Ingooigem is een wedstrijd die het moet hebben van het vipgebeuren en het volkse karakter", klinkt het bij de organisatie. "Wij rekenen op zowat 1.500 vips en 1.000 andere genodigden in het wielercafé die deels onze koers bekostigen."

   

  "Het is nog helemaal niet duidelijk of wij die op 16 juni allemaal in de beste condities kunnen ontvangen. Vandaar onze beslissing om dit jaar niet te organiseren."

   

  "Er is dit jaar ook het Belgisch kampioenschap op de weg in het nabijgelegen Waregem. Ook zij vissen in dezelfde vijver wat betreft sponsors. In volle coronacrisis is het niet gemakkelijk mensen te motiveren om hun geldbeugel te openen."

   

  "We organiseerden vorig jaar zelf het BK in Anzegem. We mochten toen wel een aantal vips ontvangen, maar een waar volksfeest was dat toch niet. Halle-Ingooigem moet een heuse belevenis zijn zoals voorheen. Feesten zit nu eenmaal in ons DNA, maar tot op heden zijn de vooruitzichten nog steeds niet goed. Vandaar onze beslissing er een jaartje mee te kappen."