Goed schieten brengt Belgische biatleten op WK gemengde estafette naar plaats 21

  Florent Claude (rechts bovenaan met nummer 24) bij de start van de gemengde estafette.

  Het Belgische viertal is op het WK biatlon in Pokljuka (Slovenië) als 21e geëindigd in de gemengde aflossing. Dat danken de Belgen vooral aan hun passages in de schietstand. De wereldtitel was voor titelhouder Noorwegen.

  De Belgische ploeg (Florent Claude, Thierry Langer, Lotte Lie en Rieke De Maeyer) leek op de 4x7,5 kilometer schieten lange tijd op weg naar een plaats bij de top 20. 

   

  Langer werd door een sterke Claude als 13e gelanceerd voor zijn beurt. Ondanks 2 foutloze schietbeurten gleed Langer weg naar plaats 18. Maar Lie kon wat opschuiven en gaf als 15e de stok door aan De Maeyer.

   

  De in Duitsland geboren De Maeyer deed het net als haar collega's goed op de schietstand, maar verloor veel terrein bij het langlaufen. Ze kwam uiteindelijk als 21e over de finish. Daarmee mogen de Belgen wel voorzichtig dromen van kwalificatie voor de Winterspelen van 2022 in Peking.

   

  De Belgen moesten in totaal 4 herlaadpatronen gebruiken (in de estafette mag je bij elke schietbeurt bij missers tot 3 keer herladen). Enkel Oostenrijk, dat het zilver veroverde, deed beter dan België met slechts 2 missers. 

   

  De overwinning in Pokljuka was voor titelverdediger en grote favoriet Noorwegen. Oostenrijk en Zweden mochten mee op het podium.

  Bij de gemengde estafette in het biatlon moeten 2 mannen en 2 vrouwen elk een ronde van 7,5 kilometer afleggen. Tijdens die ronde zijn er 2 schietbeurten: 1 liggend en 1 staand. Bij die schietbeurten moet je proberen om 5 schijven te raken. Als dat ook niet lukt met de 3 herlaadpatronen krijg je een strafronde.