Errani gunt gehavende Venus maar 1 game, Minnen-killer Kvitova ook naar huis

  Venus Williams (l) blesseerde zich in haar match tegen Errani, Kvitova moest na 3 sets buigen voor Cirstea.

  Ook de derde dag van de Australian Open kende enkele verrassende uitslagen van "bekende" tennissers. Wij pikken er enkele uit.

  Gehavende en geblesseerde Venus weigert op te geven tegen Errani

  Australian Open

  Venus Williams (170)
  Sara Errani (105, Kwal.)
  1
  1
  6
  0
  2
  6

  In de vorige ronde stuurde Venus Williams Kirsten Flipkens terug naar afzender, maar de 40-jarige Amerikaanse botste in de 2e ronde op de Italiaanse Sara Errani (WTA-134 en uit kwalificaties) én fysiek leed.

   

  De 7-voudige grandslamwinnares kwam met een getapete linkerknie op het veld en sloeg bij 1-5 achter ook nog eens haar rechterenkel stevig om. Williams schreeuwde het uit van de pijn, liet zich verzorgen, maar weigerde op te geven. Met een extra verband rond enkel en knie deed ze voort.

   

  Errani stond erbij, keek ernaar en won met 6-1, 6-0 tegen een tegenstander die duidelijk erg veel last had. Het publiek gunde een strompelende Venus bij het afscheid een warm applaus. Errani bekampt nu Hsieh Su-Wei (WTA-71) uit Taiwan.

  Efficiënte Cirstea profiteert van fouten van Kvitova

  Australian Open

  Sorana Cirstea (38)
  Petra Kvitová (16, crown9)
  6
  1
  4
  1
  2
  6
  6
  3
  1

  Met Petra Kvitova zagen we na 2 wedstrijden nog een killer van de Belgen verdwijnen. De Tsjechische nummer 8 van de wereld nam in ronde 1 de maat van een moedige Greet Minnen, maar boog het hoofd tegen de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-68).

   

  De 2-voudige Wimbledonkampioene, die 2 jaar geleden nog de finale speelde in Melbourne, kampte met een te hoge foutenlast, Cirstea was heel efficiënt in de 1e set, vergat snel een slechte 2e set en stond er weer helemaal in set 3. De partij duurde meer dan 2 uur.

   

  Cirstea kon het niet geloven: "Ik was een van de weinigen die 14 dagen harde quarantaine te verduren had. Het is eigenlijk tamelijk indrukwekkend om na 14 dagen zonder tennis nu zo te presteren. Dat had ik helemaal niet verwacht." Ze treft nu met Marketa Vondrousova een andere Tsjechische.

  Hsieh maakt al einde aan comeback van Andreescu

  Australian Open

  Bianca Andreescu (45, crown8)
  Hsieh Su-Wei (278)
  3
  1
  6
  2
  2
  6

  En nog een reekshoofd sneuvelt. De blije terugkeer van Bianca Andreescu was maar van korte duur. De nummer 9 van de wereld, die na 15 maanden afwezigheid door een zware knieblessure en coronacrisis, haar rentree maakte op de Australian Open, botste op de Taiwanese veterane Hsieh Su-Wei (WTA-71).

   

  De 20-jarige laureate van de US Open 2019 speelde erg onregelmatig en kon niet op tegen het solide spel van de ervaren Hsieh, de nummer 1 van de wereld in het dubbel.

   

  Andreescu liet af en toe een flits zien, maar dat woog niet op tegen de liefst 25 directe fouten. Ze besloot haar match trouwens met een dubbele fout. "Toen ik van het veld stapte, was ik ontgoocheld dat ik maar dat had kunnen geven. Terwijl ik wist dat ik alles gegeven had", reageerde ze gefrustreerd.

  Serena Williams: "Zonder na te denken gaat het beter"

  Australian Open

  Nina Stojanovic (294)
  Serena Williams (276, crown10)
  3
  1
  6
  0
  2
  6

  Serena Williams, zus van, mikt in Melbourne op een 24e grandslamtitel, een evenaring van het record van Margaret Court. Daar greep ze al een paar keer naast en op haar 39e teruggevallen naar de 11e plaats worden de kansen daar niet beter op.

   

  Tegen de onervaren Servische Nina Stojanovic (WTA-99) moest ze in het begin wat zoeken naar haar tennis. Maar ze kon rekenen op haar service om het gevaar in te dijken. Williams pakte ook uit met enkele geweldige opslagreturns om met 7 spelletjes op een rij al bij al een makkelijke zege binnen te halen.

   

  "Ik dacht niet te veel na in de 2e set", gaf de 39-jarige sterspeelster mee. "Dan gaat het beter. Ik denk dat als ik niet denk, ik meer relaxed ben. Maar al bij al mag je dan ook weer niet te veel je focus verliezen. Het is dus constant zoeken naar dat evenwicht."