Nederlandse analisten onder de indruk van Noa Lang: "Waanzinnig goed"

  Noa Lang voelt zich duidelijk goed bij Club Brugge.

  De indrukwekkende prestaties van Noa Lang bij Club Brugge zijn ook bij onze noorderburen niet onopgemerkt voorbijgegaan. Analist René van der Gijp probeert de Nederlandse bondscoach Frank de Boer warm te maken voor de jonge aanvaller.

  Met twee doelpunten tegen Waasland-Beveren was Noa Lang dit weekend nog maar eens de uitblinker bij Club Brugge. "Zijn goals zijn echt goed", zegt Van der Gijp in de voetbaltalkshow Veronica Inside. "18 wedstrijden, 11 goals en 7 assists. Zijn rendement is geweldig."

   

  "Ik vergelijk hem een heel klein beetje met James Rodriguez (van Everton). James heeft komt misschien wat snelheid tekort, maar Lang is zeker niet langzaam."

   

  "Ik hoor dan een discussie of Lang bij het Nederlandse elftal moet worden opgenomen. Waarom neem je dan Calvin Stengs (aanvaller van AZ, red) op in de selectie? Lang doet het waanzinnig goed. Neem hem erbij."

  Kuijt: "Lang moet rustig blijven en zo doorgaan"

  Ook Dirk Kuijt, ex-international van Oranje, is onder de indruk van Lang. "Hij heeft al opmerkelijke stappen gezet", zegt hij bij Ziggo Sport. "Ik dacht dat er bij Ajax iets meer rek op zat, maar meerdere wegen leiden naar Rome."

   

  "Lang is een grillige speler, die van zich durft af te bijten. Dat heeft een buitenspeler ook nodig. Hij is heel goed opgevangen bij Club Brugge en het is mooi om te zien dat hij zich daar zo kan ontwikkelen."

  Lang heeft veel talent, maar er komt meer bij kijken op het hoogste niveau.

  Dirk Kuijt

  Kuijt zou nog even wachten met de aanvaller op te roepen voor Oranje. "Frank de Boer zal hem zeker in de gaten houden. Als hij zo doorgaat, gaan er mooie dingen gebeuren voor hem. Ik hoop dat Lang die grilligheid in zijn acties laat zien."


  "Maar tegenwoordig wordt er al snel geroepen dat een speler bij het Nederlandse elftal hoort. Laat Lang eerst nog even doorgaan op deze manier. Uiteindelijk zal hij er liever deze zomer bij zijn op het EK, dan dat hij nu eens een interland mag meedoen."


  "Lang heeft veel talent, maar er komt meer bij kijken op het hoogste niveau. De status van Oranje is weer gestegen, dus er wordt veel van een speler gevraagd. Lang moet gewoon rustig blijven en zo doorgaan."

  "Noa Lang is op dit moment de beste speler in de Belgische competitie"