Clement: "Antwerp is veranderd van rollercoaster in sluipmoordenaar"

  Philippe Clement droomt opnieuw van de bekerfinale.

  Club Brugge probeert in een heruitgave van de finale van vorig jaar tegen Antwerp door te stoten naar de kwartfinale van de Beker van België. Coach Philippe Clement is op zijn hoede: "Het is een heel ander Antwerp dan enkele maanden geleden", zegt hij.

  Goed nieuws voor Philippe Clement: de vraagtekens bij Clinton Mata en Hans Vanaken zijn weggewerkt. "Clinton voelt zich beter en heeft al meegetraind", zei Clement. "Ik heb hem gezegd dat hij zijn naam op zijn paspoort mag veranderen in Jezus: hij is op 2 dagen verrezen."

   

  Clement wou geen vergelijkingen maken met de bekerfinale van 2020. "Het doet er niet toe hoe de voorbereiding toen was. Die wedstrijd is gespeeld. Ik wil de vergelijking niet meer maken."

   

  "We zullen niet te veel naar het verleden kijken, maar wel naar het heden. Deze wedstrijd had opnieuw de affiche voor de finale kunnen zijn."

  We zullen niet te veel naar het verleden kijken, maar wel naar het heden. Deze wedstrijd had opnieuw de affiche voor de finale kunnen zijn.

  Als Clement naar het heden kijkt, kan hij de transformatie van Antwerp onder Frank Vercauteren niet hebben gemist. "Het is een spectaculair verschil", zegt de coach van blauw-zwart.

   

  "Je komt van een ploeg die speelde als een rollercoaster: veel pressing, 1 tegen 1 verdedigen, veel doelpunten maken, maar ook veel doelpunten slikken... Naar een ploeg die meer een sluipmoordenaar is: een heel strikte organisatie en wachten op fouten van de tegenstander."

   

  "Antwerp maakt nu minder doelpunten, maar krijgt er ook veel minder tegen. En ze halen zo betere resultaten tot nu toe. Het is een heel ander Antwerp dan een paar maanden geleden."

   

  Misschien kan Noa Lang - toch de uitblinker tegen Waasland-Beveren - opnieuw het verschil maken? "Hij is de laatste tijd heel efficiënt", aldus Clement. "Hij moet in deze vibe blijven. Als hij zijn opdrachten blijft uitvoeren, zullen we nog veel plezier aan hem beleven."