Cadzand is laatste puzzelstukje voor Baloise Ladies Tour

  De Baloise Ladies Tour is de nieuwe naam van de BeNe Ladies Tour (2.1), van 8 tot 11 juli.

  Het Nederlandse kustoord Cadzand heeft de laatste open plek ingevuld wat betreft de start- of finishlocaties van de Baloise Ladies Tour, de nieuwe benaming van de BeNe Ladies Tour. Cadzand, de badplaats van de gemeente Sluis, ontvangt de 4-daagse rittenkoers op zaterdag 10 juli en zal figureren als startplaats voor de korte rit in lijn naar Knokke-Heist.

  Voor de 2e keer zal Sluis als startplaats dienen van de 2.1-koers op Belgisch-Nederlandse bodem. De rensters rijden eerst een lus in Zeeland, waarna de grens overgestoken wordt richting Knokke-Heist.

   

  "We bewaren alleen maar goede herinneringen aan onze eerdere passage als startplaats in Sluis", stelt organisator Geert Stevens. "We zijn bovendien ontzettend blij dat de rensters opnieuw een traject door Zeeland kunnen fietsen. Deze streek ademt fietsen."

   

  "Het speciale aan deze rit is alvast dat het traject loopt van een Nederlandse naar een Belgische badplaats, dit middenin het hoogseizoen wat de beleving alleen maar intenser kan maken."

  Van Utrecht over Eeklo, via kust naar Zulte

  De Baloise Ladies Tour wordt op 8 juli afgetrapt met een proloog in Nederland, in Utrecht. Daags nadien is het Meetjesland het decor van de 1e rit in lijn met start en finish in Eeklo.

   

  Zaterdag 10 juli staat er een 2-luik op het programma. In de voormiddag is er een korte rit in lijn vanuit Cadzand naar Knokke-Heist. In de Belgische badplaats vindt 's namiddags nog een individuele tijdrit plaats.

   

  Afgesloten wordt er op de Vlaamse feestdag met de etappe Zulte-Zulte. De Duitse Lisa Klein was in 2019 de laatste winnares van deze rittenkoers.

   

  Jolien D'hoore (2015 en 2016) en de Nederlandse Marianne Vos (2017 en 2018) wonnen deze wedstrijd elk tweemaal. De Zweedse Emma Johansson schreef de allereerste editie op haar naam.

  Rittenschema:
  - don 8/7: proloog in Utrecht
  - vri 9/7: Eeklo-Eeklo
  - zat 10/7: Cadzand - Knokke-Heist (rit) en Knokke-Heist (individuele tijdrit)
  - zon 11/7: Zulte-Zulte