Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

meest recent

Union doet er alles aan om bekerduel tegen Anderlecht te kunnen spelen

 ma 8 februari 2021 17:24
Het veld van Union is bedekt met grote hoeveelheden sneeuw.

Donderdag staat in de 1/8e finales van Croky Cup de Brusselse derby tussen Union en Anderlecht op het menu. Volgens de loting speelt Union in eigen huis, maar de winterse weersomstandigheden en hevige sneeuwbuien kunnen nog roet in het eten gooien voor de leider in 1B. 

De recente weersvoorspellingen zien er niet al te best uit voor de club uit Sint-Gillis, want België blijft nog even een levensgrote diepvries. Er wordt nu met man en macht geprobeerd om het veld speelklaar te krijgen.

 

Volgens het bondsreglement moet een ploeg over veldverwarming of een heteluchttent beschikken om thuis te mogen voetballen bij dit weer. Union heeft de tweede optie in huis, maar voor het ding kan worden opgesteld, moest vandaag sneeuw geruimd worden.

 

"Al sinds zaterdag proberen onze greenkeepers samen met vele vrijwilligers het veld voor te bereiden voor het bekerduel van donderdag", schrijft de club op de sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Live op Sporza

Donderdagavond hoeft u niks te missen van de Brusselse bekerderby. Kijk of luister naar Union - Anderlecht op alle kanalen van Sporza. Om 20.45u trappen de spelers de wedstrijd op gang in het Dudenpark.