Rusland viert in ATP Cup, ook Sinner en Barty tanken vertrouwen voor AO

  Rusland met Medvedev (l) en Roeblev (r) volgt Servië op op de erelijst van de ATP Cup.

  Niet alleen Elise Mertens kan volgende week met vertouwen aan de Australian Open beginnen. Ook Daniil Medvedev, Andrej Roeblev, Jannik Sinner, Ashley Barty en Dan Evans mochten vannacht juichen tijdens de voorbereidingstoernooien in de tennisbubbel Down Under.

  Russen krijgen Italianen klein in finale ATP Cup

  Rusland heeft de tweede editie van de ATP Cup, de nieuwe landencompetitie in het mannentennis, gewonnen. Medvedev (ATP-4) en Roeblev (ATP-8), de twee rijzende sterren van het Russische mannentennis, versloegen in hun enkelwedstrijden Matteo Berrettini en Fabio Fognini.

   

  Naast een stevige duit aan prijzengeld waren er in Melbourne ook punten voor de ATP-ranking te winnen. Ook de deelnemers aan het landentoernooi worden er bepaald op basis van die ranking. België viel dit jaar uit de boot. Vorig jaar waren onze landgenoten - vooral David Goffin - nochtans succesvol op het toernooi, met een zege tegen Rafael Nadal.

  Tienersensatie Sinner is klaar voor de Australian Open

  De Great Ocean Road Open is een kolfje naar de hand geworden van Jannik Sinner. Het 19-jarige toptalent uit Italië versloeg in de finale van het gelegenheidstoernooi in Melbourne zijn landgenoot Stefano Travaglia. Voor Sinner is het al zijn 2e toernooizege op het hoogste niveau.

   

  Met zijn zege is de Italiaan de eerste speler sinds Novak Djokovic in 2006 die als tiener twee toernooien op het ATP-circuit kan winnen. Een extra portie vertrouwen dus voor Sinner, die volgende week in zijn eerste ronde op de Australian Open met Denis Shapovalov (ATP-12) wel meteen een stevige tegenstander voorgeschoteld krijgt.

  Nummer 1 Barty mag juichen voor eigen volk

  Bij de vrouwen mocht Elise Mertens de Gippsland Trophy mee naar huis nemen. De Yarra Valley Classic ging dan weer naar Ashleigh Barty. De Australische nummer 1 van de wereld en voormalig winnares van Roland Garros versloeg in een hoogstaande finale Garbiñe Muguruza.

   

  Met haar 9e WTA-titel op zak kan Barty met vertrouwen aan de Australian Open beginnen. Op het grandslamtoernooi in haar thuisland geraakt ze nog niet verder dan een halve finale in 2020. 

  Dan Evans schiet raak in 3e ATP-finale

  Ook de Brit Daniel Evans heeft vertrouwen kunnen tanken voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. In de finale van de Murray River Open versloeg hij het Canadese talent Felix Auger-Aliassime in twee sets. 

   

  Vreugde voor de 30-jarige Evans, die bij zijn derde finale op het hoogste niveau zijn eerste ATP-titel verovert. Verdriet voor de 20-jarige Auger-Aliassime, die ook na een zevende (!) verloren finale nog steeds moet wachten op een eerste titel.