Is Sambi Lokonga stilaan klaar voor de Rode Duivels? Volgens Vincent Kompany wel

  Middenvelder Sambi Lokonga (l) krijgt aanwijzingen van Vincent Kompany (r).

  Vincent Kompany stak na de topper in en tegen Genk (1-2) de loftrompet over zijn middenvelder Sambi Lokonga. Volgens de coach van Anderlecht maakt hij zelfs kans op een EK-selectie.

  Bondscoach Roberto Martinez zat in de tribunes. Om centrale middenvelder Sambi Lokonga (21) te monsteren?

   

  "Met zijn kwaliteiten op zijn leeftijd steekt hij erbovenuit voor mij", sprak Vincent Kompany achteraf op de persconferentie.

   

  "Gaat Sambi zijn duels winnen? Knapt hij zijn verdedigend werk op? Die vragen stel je je als coach. Wel, op dat vlak heb ik hem veel progressie zien maken."

   

  "Wie weet haalt Sambi zelfs de nationale selectie voor het Europees kampioenschap. Het zou hem een kans geven om op termijn - hopelijk niet te vroeg - een toptransfer te versieren."

   

  Tot nu toe heeft Lokonga voor de nationale beloften gespeeld. Eind vorig jaar greep hij net naast de kwalificatie voor het EK.

  Bondscoach Roberto Martinez in de tribunes van Racing Genk.

  Genk-coach: "Stapelden foute passes op"

  John van den Brom moest de nederlaag aanvaarden. "Ik hoor Vincent (Kompany, red) zeggen dat Genk een goed voetballende ploeg is. Ik denk hetzelfde over Anderlecht. Alleen heb ik dat goede spel zo weinig gezien bij ons. Wij waren zo slordig aan de bal", sprak de trainer van Genk.


  "Speelden mijn jongens met angst in de broek? We werden enorm geholpen met de vroege goal, maar daarna stapelden we de foute passes op. Ik raakte zelfs de tel kwijt."


  "Dat was de sleutel tot de mislukking van vandaag. Op die manier hebben we terecht verloren van Anderlecht", gaf de coach van Genk ootmoedig toe. "Daar moeten we mee aan de slag, want Play-off I is heilig."


  "We komen er wel bovenop", pompte Van den Brom zichzelf nog moed in. "Er zit immers goed voetbal in deze groep."

  Persconferentie van John van den Brom en Vincent Kompany na Genk - Anderlecht (1-2)