Ga naar de inhoud

Michel Vlap weerlegt kritiek (van Kompany): "Ik doe altijd mijn stinkende best"

Zien we dit beeld volgend seizoen terug?

Michel Vlap doet het seizoen uit in de Bundesliga, bij Armenia Bielefeld. In een gesprek met NOS Sport komt de Nederlander terug op de eerste helft van het seizoen bij Anderlecht, waar hij op een dood spoor zat.

Na de overname van Vincent Kompany als hoofdtrainer van Anderlecht, deemsterde Michel Vlap wat weg bij de recordkampioen. 

 

"Hij is de baas en bepaalt wie hij op wil stellen. Ik had dit seizoen graag een leidende rol op me willen nemen, maar de trainer maakte andere keuzes", zegt de Nederlander daarover bij NOS Sport.

 

In verschillende Belgische kranten verschenen verhalen dat Kompany niet tevreden zou zijn over de werkijver van Vlap. De 23-jarige Fries weerlegt. "Ik heb lange tijd hard gewerkt en geef iedere training alles."

 

"Ik doe altijd mijn stinkende best. Kompany heeft er tegen mij ook nooit iets over gezegd."

Ik had dit seizoen graag een leidende rol op me willen nemen, maar de trainer maakte andere keuzes.

Michel Vlap

"Knallen tegen Dortmund en Bayern"

Bij Bielefeld, 16e in de Bundesliga, hoopt Vlap zich nu opnieuw in de gratie van Kompany te spelen. "Ik ben verrast door het niveau op de eerste trainingen. Het is een ploeg die wil vechten en echt wel kwaliteit heeft."


"Ik ben heel nieuwsgierig naar de tegenstanders. De komende maand spelen we tegen Borussia Dortmund en Bayern München. Dat wordt knallen. Het wordt vechten om erin te blijven. Ik heb hier goede gesprekken gehad met de clubleiding, dat gaf me veel vertrouwen."