Elise Mertens na opgave Naomi Osaka: "Match was toch pluspunt geweest"

  "In de finale zal ik goed moeten variëren", weet Elise Mertens.

  Elise Mertens heeft vannacht geen halve finale moeten spelen tegen nummer 3 van de wereld Naomi Osaka. "Jammer, dan had ik geweten waar ik echt stond", vertelt de Belgische nummer 1 vanuit Australië.

  Vannacht staat Elise Mertens in haar eerste finale van het nieuwe tennisjaar. Op de Gippsland Trophy, een voorbereidingstoernooi voor de Australian Open, hoefde ze in de halve finales niet in actie te komen tegen Naomi Osaka. De Japanse topspeelster riep een blessuurtje in om de handdoek te gooien.

   

  "Ik was nog aan het slapen toen ik het bericht kreeg. Ietwat onverwacht", vertelt Elise Mertens, die dan maar een training inlaste.

  "Het was fijn geweest om tegen haar te spelen. Het was een pluspunt geweest voor mij. Dan had ik echt geweten waar ik nu stond."

  Ik bekijk dit toernooi als een voorbereiding op de Australian Open, maar een finale is altijd mooi meegenomen.

  Elise Mertens

  "Gevarieerd tennis spelen in de finale"

  In die finale komt Elise Mertens (WTA-20) komende nacht uit tegen Kaia Kanepi, de nummer 94 van de wereld. "Ik bekijk dit toernooi als een voorbereiding op de Australian Open, maar een finale is altijd mooi meegenomen", reageert Mertens.

   

  "Kanepi is een hardhitter", weet ze uit de vorige confrontaties. "Ik mag dus zeker geen korte ballen of ballen op heuphoogte slaan. Variëren zal de opdracht zijn."

   

  Kanepi moest haar halve finale in Melbourne wel spelen. Daarin klopte ze de Russin Jekaterina Aleksandrova (WTA-33) in 2 sets: 6-3 en 7-6.

  Finale Gippsland Trophy in Melbourne (Aus)

  Kaia Kanepi (32)
  Elise Mertens (29, crown7)
  4
  1
  6
  1
  2
  6

  Kaia Kanepi heeft haar halve finale wel moeten spelen.