Anderlecht moet na dit seizoen op zoek naar nieuwe coach voor vrouwenteam

  Patrick Wachel verlaat Anderlecht na 5 jaar.

  Patrick Wachel (67) neemt na dit seizoen afscheid van het vrouwenteam van Anderlecht. De succescoach hoopt in schoonheid af te sluiten met een vierde landstitel op rij. "Het waren 5 fantastische jaren", zegt hij.

  Anderlecht walst dit seizoen over de vrouwelijke concurrentie. De statistieken zijn veelzeggend: 39 op 39, 81 doelpunten gescoord en een kloof van 9 punten op de eerste achtervolger.

   

  Toch zal coach Patrick Wachel na dit seizoen afscheid nemen van de ploeg. "Het is mijn laatste seizoen als coach en sportief directeur van het vrouwenteam", bevestigde hij na de 8-0-overwinning tegen Charleroi.

   

  "Ik heb 5 fantastische jaren achter de rug en nog enkele maanden voor de boeg, maar na 2021 is het gedaan. Een vierde titel op rij en een ticket voor de Champions League zou het mooiste cadeau zijn om mee af te sluiten."

   

  Wachel kan terugblikken op een knappe carrière: 4 landstitels met Standard Fémina, 3 landstitels met Anderlecht (en goed op weg naar een 4e op rij) en twee bekeroverwinningen met Standard.