Tim Wellens: "Dat er zo weinig koersen zijn, maakt deze zege belangrijk"

  Dubbelslag voor Tim Wellens: ritzege en leiderstrui in de Ster van Bessèges.

  Enkele maanden na zijn 2 ritzeges in de Vuelta schoot Tim Wellens nu raak in de Ster van Bessèges, waar ook de eindzege wenkt. "In de afdaling was het voor mij ook soms kantje-boordje, maar de puzzel viel mooi in elkaar."

  Voor de tiende keer in zijn carrière kon Tim Wellens in januari of februari het zegegebaar maken. "Een beter begin van het seizoen kan ik moeilijk bedenken", zegt de Belg van Lotto-Soudal.

   

  Wellens had zijn zinnen gezet op de 3e rit. "Voor de rit had ik al beslist om mee te gaan in de ontsnapping, omdat het een lastige rit was. Met al die goeie renners was het meteen duidelijk dat we het onder elkaar zouden uitmaken voor de zege."

   

  "In de afdaling zag ik mijn kans. De puzzel viel mooi in elkaar toen ik wat voorsprong nam en ploegmaat Oldani het gat liet vallen. We waren de enige ploeg met 3 renners in de vlucht en zo konden ze perfect afstoppen."

   

  Even daarvoor ging Kwiatkowski bijna onderuit in de afdaling. "Die afdaling was ook voor mij soms kantje-boordje. Ik zag olie op de weg en een motor voor mij had alle moeite om zijn lijn te houden. Daardoor was ik extra alert en kon ik gelukkig rechtblijven."

   

  Welke waarde hecht Wellens aan deze zege? "De koers is geen WorldTour-niveau, maar met al de grote namen die hier zijn, mag je het er wel mee vergelijken. Dat er zo weinig koersen zijn, maakt deze ook belangrijk. Elke wedstrijd zal dit jaar belangrijk zijn."

  De Ster van Bessèges is geen WorldTour-niveau, maar met al de grote namen die hier zijn, mag je het er wel mee vergelijken.

  "Moeilijk om die voorsprong nog kwijt te spelen"

  Dankzij zijn solo heeft Wellens ook een ruime voorsprong in de stand. "Op Kwiatkowski heb ik 48 seconden. Morgen zal het goed zijn als ik die bonus kan behouden met het oog op de tijdrit van zondag", denkt Wellens vooruit.

   

  "Als ik in de tijdrit goede benen heb, zal het moeilijk zijn om die voorsprong nog kwijt te spelen. Iedereen kan een slechte dag hebben, maar het parcours ligt me echt wel. Eerst is er 8 kilometer vlak, gevolgd door een klim. Iets voor mij."

   

  Maar morgen moeten vooral zijn ploegmaats aan het werk, want Lotto-Soudal zal op kop moeten rijden. "We zullen de koers inderdaad moeten controleren, dus ik hoop dat er niet te veel chaos zal zijn."

  Zo viel de puzzel in elkaar voor Tim Wellens in Bessèges

  Ster van Bessèges
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  vanwegwedstrijdBellegarde - Bellegarde143,5 kmChristophe LaporteChristophe Laporte
  vanwegwedstrijdSaint-Geniès-de-Malgoirès - La Calmette154 kmTimothy DupontChristophe Laporte
  vanwegwedstrijdBessèges - Bessèges155 kmTim WellensTim Wellens
  vanwegwedstrijdRousson - Saint-Siffret152 kmFilippo GannaTim Wellens
  vanindividuele tijdritAlès - Alès10,7 kmFilippo GannaTim Wellens

  Lees ook: