Ga naar de inhoud

Silvio Proto (37) neemt lyrisch afscheid van "te harde wereld voor mijn gevoelige ziel"

Silvio Proto speelde van 2005 tot 2016 bij Anderlecht.

Silvio Proto zal nooit meer in doel staan. Op 37-jarige leeftijd zet de keeper een punt achter zijn loopbaan in een eerlijk persoonlijk bericht op Instagram. Proto was jarenlang Anderlecht-doelman. Zijn laatste club was Lazio, waar hij vorig weekend zijn contract liet ontbinden. In België speelde Proto ook voor La Louvière, Germinal Beerschot en Oostende.

Proto begon zijn carrière bij La Louvière, was van 2005 tot 2016 succesvol bij Anderlecht (met tussendoor een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot) en maakte daarna de oversteek naar Oostende.

 

De 13-voudige international trok in 2017 naar Griekenland als titularis van Olympiakos, gevolgd door 1,5 seizoen Lazio. Daar kwam hij amper aan de bak. Vorig weekend liet de man met een grootvader uit Sicilië er zijn contract ontbinden.

De doelman van het jaar in 2005, 2012 en 2013 pakte 6 keer de Belgische titel met Anderlecht en won de beker met La Louvière (2003) en Anderlecht (2008). Bij Lazio stak hij de Coppa op zak.

 

Onder meer Simon Mignolet, zijn concurrent bij de Rode Duivels, was er snel bij om hem uit te wuiven. Ook heel wat collega-voetballers wensten Proto proficiat met zijn carrière én het allerbeste voor de toekomst.

Emotionele afscheidsboodschap: "Beste keeper ter wereld in ogen van mijn kinderen"

Proto maakte er zich niet vanaf met een simpele adieu, maar kroop in zijn pen voor een lyrische en emotionele afscheidsbrief op Instagram, waarin hij in eerlijke bewoordingen het voetbal vaarwel zegt. 

 

"7.069 dagen na mijn eerste wedstrijd in eerste klasse, veel duiken, veel tegengehouden en geïncasseerde doelpunten, is het tijd voor mij en mijn eerste grijze haren om mijn keepershandschoenen op te bergen."

 

"Met trots en opluchting begin ik aan een nieuw hoofstuk in mijn leven."

 

"Ik wil mijn vrouw bedanken, die me altijd heeft gesteund ondanks mijn 35.689.632 bijgelovige rituelen. Mijn kinderen, die mij de beste speler ter wereld hebben gemaakt (althans in hun ogen) en de supporters (zowel de mijne als die van de tegenstand), die me altijd hebben gepusht om mezelf te overtreffen."

Ik neem afscheid van deze wereld die te hard was voor mijn gevoelige ziel.

Silvio Proto

“19 jaar en vele overwegingen later neem ik afscheid van deze wereld die me zeker heeft gemaakt tot wie ik ben, maar die te hard was voor mijn gevoelige ziel.” 

 

"Het is dus zonder spijt dat ik mijn keepershandschoenen en voetbalschoenen inruil voor golfclubs in mijn autokoffer.”


"ik stap definitief uit mijn kooi” , besluit een emotionele Proto. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.