Red Lions eindelijk weer samen: "Iedereen had zin om Spanje van mat te vegen"

  Thomas Briels en Sebastien Dockier scoorden allebei.

  Met een tweeluik tegen Spanje in de Pro League kunnen de Red Lions zich voor het eerst sinds november nog eens samen uitleven op een hockeyveld. En dat deed deugd: een 3-2-zege. "Nu zetten we stappen als team", zegt matchwinnaar Sebastien Dockier.

  De Red Lions leken op weg naar een vlotte zege tegen Spanje, maar de Spanjaarden maakten het de Belgische hockeymannen nog lastig. "Het is een lastige tegenstander", geeft ook Thomas Briels toe. "Ze staan goed gestructureerd."

   

  "Als je de Spanjaarden hoop geeft, begint hun bloed te koken en gaan ze ervoor. Het werd nog spannend na hun klungelige aansluitingstreffer, maar we konden gelukkig de match over de streep trekken. Het was leuk om nog eens samen op het veld te staan."

   

  "We spelen met veel vertrouwen. We staan ook eerste in het klassement van de Pro League, toch een toernooi met de beste 8 landen van de wereld."

   

  "Uiteraard zijn de Olympische Spelen ons hoofddoel. Maar die eerste plek stuurt ook een boodschap naar de andere landen. Dat geeft een kleine mentale voorsprong."

  Dockier: "We willen elke wedstrijd winnen"

  Ook morgen moeten de Red Lions weer aan de bak tegen Spanje. Sébastien Dockier, die het beslissende doelpunt scoorde in zijn 200e interland, ziet nog wat werkpunten.

   

  "We hebben het vandaag iets te veel geforceerd. Morgen moeten we de ballen langer bijhouden en dan kunnen we over Spanje heen gaan. We zijn superfit."

   

  "We zetten nu duidelijk stappen als team. Het ontbrak ons alleen aan officiële wedstrijden. Iedereen had dan ook veel zin om Spanje van de mat te vegen. We willen gewoon elke wedstrijd winnen."