Ex-Antwerp Giant Jae'Sean Tate schittert in NBA: "Ik doe gewoon mijn best"

  Jae'Sean Tate (rechts) probeert Kyle Anderson af te stoppen.

  In de NBA hebben de Houston Rockets gewonnen van de Memphis Grizzlies. Een van de uitblinkers bij de Rockets was Jae'Sean Tate, die amper twee jaar geleden nog bij de Antwerp Giants speelde. De 25-jarige Amerikaan heeft zich in zijn eerste maanden in de NBA in geen tijd ontpopt tot een van de lievelingen van de Rockets-fans.

  Jae'Sean Tate krijgt de jongste weken voluit het vertrouwen van coach Stephen Silas en hij stelt niet teleur. Tegen de Memphis Grizzlies was Tate goed voor 19 punten, 7 rebounds en 2 assists in de 115-103-overwinning van de Rockets.

   

  "Het blijft een beetje onwezenlijk", sprak Tate na afloop. "Twee jaar geleden was ik nog op proef in België en nu ben ik een basisspeler in de NBA. Ik voel me gezegend."

   

  (lees voort onder de tweets)

  "Rookie of The Year? Ik doe gewoon mijn best"

  Het parcours van Jae'Sean Tate is inderdaad opmerkelijk. Hij werd over het hoofd gezien in de NBA-draft van 2018 en belandde vervolgens bij de Antwerp Giants. Zijn proefcontract werd er al snel eentje tot het einde van het seizoen. 

   

  In Antwerpen had Tate een groot aandeel in het knappe seizoen van de Giants, die de beker wonnen en de Final 4 van de Champions League haalden. Na een sterk jaar in de Australische 1e klasse maakt hij nu ook het mooie weer in zijn eerste maanden in de NBA.

   

  Tate doet het zó goed dat hij hier en daar al wel eens genoemd werd als kandidaat-winnaar voor de trofee van Rookie of The Year. "Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig", zegt Tate zelf. "Ik doe gewoon mijn best op het veld en probeer de dingen te controleren die ik kan controleren. De rest zien we wel."

   

  (lees voort onder de tweet)

  Rockets-coach: "Hij doet de juiste dingen op het veld"

  Houston-coach Stephen Silas opperde voor het seizoen al dat Tate wel eens zou kunnen verrassen en haalt nu zijn gelijk. Silas legt uit waarom hij Tate sinds enkele wedstrijden in de basis gedropt heeft.

   

  "Hij is betrouwbaar. Je kunt op hem rekenen", klinkt het. "Hij leest het spelletje goed en doet de juiste dingen op het veld. Hij staat meestal op de juiste plaats, zowel in aanval als in verdediging. Hij is ook een goeie rebounder aan beide kanten van het veld."

   

  "Als coach werk je graag met spelers die je kunt vertrouwen en waarvan je weet wat je van hen gaat krijgen. Jae'Sean is een van die kerels."

   

  Tate speelt inmiddels bijna 26 minuten per wedstrijd, waarin hij gemiddeld goed is voor 8,3 punten, 4,8 rebounds en 1,6 assists. Bovendien zijn ook zijn defensieve statistieken flink boven het gemiddelde. Zo heeft hij zich in sneltempo in de harten van de Rockets-fans gespeeld.

  Alle uitslagen van donderdagnacht in de NBA:

  • Memphis - Houston 103-115
  • Philadelphia - Portland 105-121
  • Atlanta - Utah 91-112
  • LA Lakers - Denver 114-93
  • Dallas - Golden State 116-147

  Bekijk het gesprek dat Sporza 2 jaar geleden had met Jae'Sean Tate: