Toernooidirecteur na coronabesmetting: "Australian Open zal maandag beginnen zoals gepland"

  Het eerste grandslamtoernooi van het jaar verschoof van half januari naar 8 februari door de coronamaatregelen in Melbourne.

  Het hoofd van de Australian Open heeft er alle vertrouwen in dat het eerste grandslamtoernooi van het jaar maandag van start gaat. Nochtans zitten 160 tennissers momenteel in quarantaine nadat een medewerker van een van de quarantainehotels positief getest was op het coronavirus. De loting wordt wel van vandaag naar morgen verschoven.

  "We hebben er absoluut vertrouwen in dat de Australian Open zal doorgaan volgens planning", verklaarde Craig Tiley vandaag aan journalisten in Melbourne. Hij voegde eraan toe dat er geen scenario op tafel ligt om te schuiven met de data.

   

  In totaal moeten 507 mensen die logeerden in het Grand Hyatt hotel in Melbourne, waar de besmette medewerker aan de slag was, zich laten testen. Zij blijven in quarantaine tot ze groen licht hebben gekregen van de gezondheidsdiensten. 

   

  Die benadrukken dat er heel weinig kans op besmetting was, omdat de spelers 14 dagen op hun hotelkamer moesten blijven als quarantainemaatregel bij aankomst in Australië.

   

  Om het testen vandaag te vergemakkelijken werden alle wedstrijden op de 6 ATP- en WTA-toernooien in Melbourne een dag opgeschort. In principe wordt er vanaf morgen opnieuw getennist. Onder meer Elise Mertens is nog actief op de Gippsland Trophy.

   

  Om tegemoet te komen aan de nieuwe tegenslag wordt de loting van het grandslamtoernooi uitgesteld van vandaag naar morgen.

  Formats van ATP-WTA-toernooien worden aangepast

  De WTA en ATP moet natuurlijk een dag verlies inhalen. De WTA besliste om in zijn enkelwedstrijden geen derde set meer te spelen maar een supertiebreak tot 10 punten.

   

  Bij de mannen (ATP) blijft de 3e set behouden, maar alle 1/8e en kwartfinales worden op vrijdag gespeeld. Aan de ATP Cup verandert er voorlopig niets.