Olympic Charleroi mag volgende week in beker niet thuis spelen tegen Eupen

  Het Neuvillestadion van Olympic Charleroi.

  Olympic Charleroi heeft gisteren in eigen huis gestunt tegen Zulte Waregem in de beker, maar zal volgende week in de 1/8e finales Eupen niet mogen ontvangen. Dat heeft de Kalendermanager van de bond na overleg met het KMI beslist. De bekermatchen moeten afgewerkt worden op het terrein van de club die beschikt over een overkapping of veldverwarming.

  Na de 1-0 tegen Zulte Waregem kijkt Olympic Charleroi al uit naar het treffen met Eupen volgend woensdag. Dat zal wel niet in het Neuvillestadion zijn. Dat maakte de Pro League vanochtend bekend.

   

  "Naar aanleiding van de meest recente weersvoorspellingen en na overleg met de bevoegde personen binnen het KMI is door de Kalendermanager beslist dat de wedstrijden voor de Croky Cup voorzien op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 februari moeten worden afgewerkt op het terrein van de club die beschikt over een systeem van overkapping of over een veldverwarming."

   

  Dit is conform de bepalingen van artikel B7.55 van het Bondsreglement. Eupen heeft dit als 1A-club, Olympic Charleroi uit 1e Amateur niet.