Neutraal veld of wissel? Leipzig mag Liverpool niet ontvangen in Champions League

  De heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tussen Leipzig en Liverpool kan op 16 februari niet plaatsvinden in Leipzig. De Duitse coronabeperkingen laten Liverpool niet toe om naar Leipzig te reizen en een uitzondering werd niet toegestaan.

  Wat is het probleem? Door de coronapandemie heeft Duitsland een vliegverbod afgekondigd voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Die maatregel geldt voorlopig tot 17 februari, één dag na het duel tussen Leipzig en Liverpool in de 1/8e finales van de Champions League.

   

  Leipzig vroeg een uitzondering aan de overheid, maar die werd afgewezen. En dus dreigt een 3-0-nederlaag. Dat schrijven de regels van de UEFA voor als de match niet gespeeld kan worden. 

   

  De club onderzoekt nu alternatieve mogelijkheden. Het heeft daarvoor tot komende maandag, 8 februari. Een wissel, met de heenwedstrijd in Liverpool en terugwedstrijd in Leipzig, zou overwogen worden. 

   

  Maar de Duitse overheid kan het vliegverbod ook verlengen. Leipzig kan ook een neutraal stadion voorstellen om zijn heenduel in af te werken. Salzburg en Boedapest zouden dan mogelijke locaties kunnen zijn.

   

  De achtste finales moeten volgens het UEFA-reglement op ten laatste 2 april afgewerkt zijn.