Luca Brecel moet meteen zijn koffers pakken op Snooker Shoot Out

  Luca Brecel (archieffoto)

  Luca Brecel is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op het Snooker Shoot Out-toernooi in Milton Keynes. In zijn eerste match moest hij zijn meerdere erkennen in Shaun Murphy, de nummer 7 van de wereld. 

  Brecel (WS-36), die in 2016 runner-up werd, scoorde meteen tien punten. Maar bij het potten van de gele bal verdween er ongelukkig een rode bal in de pocket.

   

  Murphy (WS-7) mocht nu 'ball in hand' spelen en scoorde in twee beurten 65 punten. Meteen einde verhaal voor Brecel en een 65-10 overwinning voor de Engelsman.

   

  Het Shoot Out-toernooi wordt gespeeld naar 1 frame van maximaal 10 minuten. De eerste 5 minuten krijgen de spelers 15 seconden om de witte bal te raken. De volgende 5 minuten moet de bal gespeeld worden binnen de 10 seconden.