INEOS speelt Thomas, Carapaz en Hart uit in Tour, Bernal is kopman voor Giro

  Teambaas Brailsford: "Het parcours van de Tour met de nadruk op tijdritkilometer ligt Thomas goed."

  Team INEOS Grenadiers trekt komende zomer met een driekoppige aanvalslinie naar de Tour met Geraint Thomas als speerpunt. De laureaten van de laatste edities van de Giro, Richard Carapaz (in 2019) en Tao Geoghegan Hart (in 2020), worden belangrijke steunpilaren. Egan Bernal mag een gooi doen naar eindwinst in de Ronde van Italië en Adam Yates wordt de vooruitgeschoven man in de Vuelta.

  Teambaas Dave Brailsford maakte gisterenavond bekend dat INEOS het dit jaar over een andere boeg wil gooien. Na een schrijnende nederlaag vorig jaar in de Ronde van Frankrijk, wil het Britse wielerteam dit jaar weer hoge ogen gooien. 

   

  Daarvoor rekent het in Frankrijk op de Tourwinnaar van 2018: "Op papier is het een goede Tour voor Geraint Thomas", klinkt het.

  Op papier is het een goede Tour voor Geraint Thomas. Er zijn veel tijdritkilometers en het parcours ligt hem.

  Dave Brailsford

  Thomas krijgt het mooie gezelschap van Richard Carapaz en Tao Geoghegan Hart, die zijn debuut zal maken in de Tour. De laatste 2 winnaars van de Giro zijn meer dan 2 luxeknechten. Door de vele tijdritkilometers is Thomas volgens Brailsford wel de ideale kopman.


  Andere namen in de voorselectie van de Tour zijn Jonathan Castroviejo, Rohan Dennis, Michal Kwiatkowski, Richie Porte en Luke Rowe. Ook Laurens De Plus, die overkwam van Jumbo-Visma, mag zich in principe opmaken voor La Grande Boucle.

  De Colombiaan Egan Bernal focust zich dan weer op een avontuur in de Giro. De 24-jarige Tourwinnaar van 2019 krijgt hulp van onder meer de Rus Pavel Sivakov, de Italiaanse wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna en klimgeit Daniel Martinez. 

  Als hij de glimlach op de fiets terugvindt, zal hij weer mooie resultaten boeken.

  Brailsford over Egan Bernal

  Na zijn debacle in de Tour van vorig jaar heeft Bernal iets goed te maken. "Het is aan hem om weer het plezier van wielrennen te vinden. Als hij de glimlach op de fiets vindt, zal hij resultaten boeken", vertelt Brailsford.


  Of Bernal de Tour zal rijden, is nog maar de vraag. Veel zal afhangen van zijn vorm na de de Ronde van Italië. Brailsford liet ook de opening om hem te laten starten in de Vuelta.


  De Brit Adam Yates, die overkwam van Mitchelton-Scott, voert het team aan in de Ronde van Spanje.


  Teambaas Brailsford onderstreept de nieuwe wind die door INEOS waait: meer gericht op het offensief en "een meer open stijl van koersen".