Ian Stannard wordt ploegleider bij Trinity: "Mijn ervaring overzetten op jeugd"

  Ian Stannard (33) won 2 keer na elkaar de Omloop Het Nieuwsblad, in 2014 en 2015.

  Drie maanden nadat hij noodgedwongen een punt had gezet achter zijn actieve carrière, heeft Ian Stannard een nieuwe job. De 33-jarige Brit gaat aan de slag als ploegleider bij Trinity Racing, de Britse continentale ploeg waar tot dit jaar toptalent Tom Pidcock onder contract lag. Stannard ondertekende een contract voor "meerdere seizoenen".

  Ian Stannard, die in 2014 en 2015 de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam schreef, kampt met reumatoïde artritis. Dat is een auto-immuunziekte die ontstekingen in de gewrichten veroorzaakt. Om die reden maakte hij begin november officieel een einde aan zijn professionele carrière als wielrenner.

   

  Stannard gaf in het persbericht van zijn nieuwe team aan veel zin te hebben in de uitdaging: "Trinity Racing is in een mum van tijd een van de meest vooraanstaande opleidingsploegen in Europa geworden." 

   

  "Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe rol binnen het team op me te nemen", vertelt de Britse kampioen op de weg van 2012.

  Ik wil met mijn ervaring jonge renners beter maken en resultaten behalen op elk terrein.

  Ian Stannard

  "We hebben een indrukwekkende groep renners, met bijvoorbeeld Ben Healy en Thomas Gloag", vervolgt Stannard. "Zij kunnen voortbouwen op het succes dat ze vorig jaar hadden in enkele grote U23-koersen."


  "Ik kijk er ook naar uit kennis te maken met disciplines zoals het mountainbiken en gravelracen. Als prof in een WorldTour-ploeg had ik daar enkel in de winter even tijd voor", klinkt het.


  "Ik wil met mijn ervaring jonge renners beter maken en resultaten behalen op alle terreinen", besluit een ambitieuze Stannard.