"Het wordt tijd dat de Belgian Cats weer duels op het scherp van de snee krijgen"

  De Belgian Cats waren gisteren een maatje te groot voor Finland.

  Het foutloze parcours van de Belgian Cats moet naar waarde geschat worden, maar het echte werk komt er nog aan. "Goed dat ze voor het EK en de OS tegen toplanden gaan spelen", weet cocommentator Sofie Hendrickx.

  Finland kon gisteren enkel in de eerste helft weerwerk bieden aan de Belgian Cats, dat zag ook Sofie Hendrickx, ex-aanvoerster van de Belgian Cats. "De Cats hadden het moeilijk om het juiste ritme te vinden,  maar in het tweede quarter hebben ze meer druk gezet en die lijn hebben ze in de tweede helft doorgetrokken."

   

  Na de rust maakten de Belgian Cats het verschil. "Uiteindelijk hebben ze op kousenvoeten gewonnen met 35 punten verschil, maar ze hebben er niet veel moeite voor moeten doen."

   

  "Ik onthoud vooral de eerste 5 minuten van de tweede helft. De defensieve druk ging naar omhoog, de energie was beter, de snelheid van uitvoering was hoger en er waren meer teamacties. Dat was het echte spel van de Belgian Cats, de rest was oké."

  "Goed dat ze in voorbereiding tegen toplanden spelen"

  Finland en Portugal (zaterdag de tegenstander) zijn natuurlijk niet van het niveau van België. "Ik denk dat het tijd wordt dat ze wedstrijden op het scherp van de snee krijgen", denkt Hendrickx.

   

  "Nu weten ze in hun achterhoofd dat als ze hun niveau halen ze wel gaan winnen. Ze hebben een uitdaging nodig om er echt voor te gaan. Daarom is het goed dat ze in de voorbereiding op het EK en Tokio tegen toplanden zoals Australië gaan spelen."

   

  "Dat is heel goed. Ze zullen dan ontdekken wat er nog beter kan en ze zullen misschien ook een keer met de voeten op de grond gezet worden. Dat kan niet onbelangrijk zijn."

  Kijk zaterdag bij Sporza live naar de laatste match van de Belgian Cats in de EK-voorronde. De match tegen Portugal begint om 19 u op Canvas en met livestream op onze website en in onze app.

  Lees ook: