Allianz palmt 4 jaar Belgische atletiek in: van federaties, over teams tot Memorial

  Verzekeraar Allianz sponsort ook enkele ambassadeurs: Kim Gevaert, Rani Rosius, Peter Genyn en de Belgian Cheetahs.

  Verzekeraar Allianz is de nieuwe hoofdsponsor van de Belgische atletiek en dat voor een periode van 4 jaar. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een persmoment in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

  De verzekeraar wordt hoofdsponsor van de federaties, zowel nationaal als regionaal, de nationale teams en de 60.000 leden.

   

  "Daarnaast wordt Allianz ook naamsponsor voor de Memorial Van Damme, de belangrijkste Belgische atletiekmeeting, en komt er een samenwerking met een aantal Belgische atleten die als Allianz-ambassadeurs de waarden van het bedrijf zullen uitdragen", vertelde Kathleen Van den Eynde, CEO van Allianz Belgium.

   

  Onder meer voormalig atlete en olympisch kampioene Kim Gevaert, sprintsensatie Rani Rosius, paralympiër Peter Genyn en de Belgian Cheetahs worden ambassadeurs van de Duitse verzekeringsreus. De Belgian Tornados dan weer niet.

   

  De naam Allianz komt op de nationale uitrusting en de borstnummers. Tijdens de kampioenschappen worden er boardings geplaatst met de naam van de sponsor. "Daarbij steunen wij ook de Belgische kampioenschappen, de Gouden Spike en onze atleten op internationale toernooien. Atletiek is de moeder van alle sporten en daarin willen wij graag investeren."

  Memorial-directeur Van Branteghem belooft meteen nieuwe piste

  De Memorial Van Damme zal de komende 4 jaar dus als Allianz Memorial Van Damme door het leven gaan. "Wij zijn heel tevreden met deze nieuwe partner, zeker na een heel moeilijk jaar", bekende meetingdirecteur Cédric Van Branteghem.

   

  "Vorig jaar was het de Memorial van de hoop, nu willen we met Allianz een nieuwe start maken. Op 3 september wordt de 45e editie van onze meeting gehouden en we hopen tegen dan opnieuw publiek te mogen verwelkomen."

   

  "We willen immers een feest van de sport zijn. Vorig jaar hadden we 4 wereldrecords, maar zat er niemand in het stadion om te vieren."

   

  Intussen raakte ook bekend dat er plannen zijn om een nieuwe piste aan te leggen in het Boudewijnstadion. "De piste is inderdaad oud aan het worden en gesprekken daaromtrent zijn aan de gang met de stad Brussel. Die nieuwe piste zal er komen, al weten we nog niet exact wanneer."