Ga naar de inhoud

Ajax slaat mea culpa over fout met Haller: "Het is iets met computers"

Sébastien Haller zal wellicht niet in actie kunnen komen in de Europa League.

Het is de schuld van Ajax dat recordaankoop Sébastien Haller niet op de UEFA-lijst staat voor spelers voor de duels van de Europa League dit seizoen. "Het is een administratieve fout van ons", gaf coach Erik ten Hag toe.

Ajax haalde vorige maand 22,5 miljoen euro boven om Sébastien Haller los te weken bij West Ham United. De Ivoriaanse spits toonde met enkele goals meteen dat hij van waarde is voor de Nederlandse topclub.

 

Haller had ook graag goals gemaakt in de Europa League, maar door een administratieve fout ontbreekt hij op de spelerslijst van Ajax bij UEFA. "Maar hij stond wel op de lijst. Hij is niet vergeten", zegt Ajax-coach Erik ten Hag. 

 

"Het is iets met computers, een vinkje aan- en uitzetten. Daar is iets verkeerd gegaan. Hij stond wel degelijk op de lijst. Het zou wel heel zuur zijn als hij nu niet mee mag doen", zei Ten Hag. 

 

"Eigenlijk is het maar een futiliteit, een vinkje zetten. Natuurlijk gaan we heel goed kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren", doelde hij waarschijnlijk op de rol van de teammanager. "Maar uiteindelijk zijn Marc Overmars en ik altijd verantwoordelijk."

"Dit is een ongelooflijke klap voor Haller"

Hoe klein de kans ook lijkt, Ajax gaat er alles aan doen om de 26-jarige Haller alsnog op de lijst te krijgen. "We blijven alle zeilen bijzetten", stelde Ten Hag, die ook weet dat de UEFA zich normaal gesproken vrij strikt aan de deadlines houdt.

 

Ajax moest de lijst met spelers voor de Europa League dinsdag voor middernacht indienen. De club kwam er woensdag achter dat de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis niet op de lijst stond.   

 

"Natuurlijk baalt Haller er enorm van. Dit is een ongelooflijke klap voor hem. Maar hij is ook realistisch. Dit is zeker niet met opzet gedaan."