Zakaria Bakkali voorgesteld bij Beerschot: "Dit is niet mijn laatste kans"

  Zakaria Bakkali probeert het nu bij een nieuwe paarse werkgever.

  Hij werd door Anderlecht naar de uitgang gemanoeuvreerd en Beerschot hapte net voor het afsluiten van de transferperiode toe: Zakaria Bakkali mag op zijn 25e op het Kiel zijn carrière weer uit het slop proberen te halen. "Vincent Kompany gelooft dat ik mijn beste niveau kan terugvinden."

  Zakaria Bakkali weegt al een hele tijd op de loonmassa van Anderlecht en de voormalige Rode Duivel kampeert de komende maanden niet meer in de B-kern van RSCA. Beerschot huurt hem en heeft ook een aankoopoptie.

   

  Van de Bakkali die jaren geleden imponeerde bij PSV, lijkt niet veel meer over te blijven. Toch gelooft de dribbelvaardige speler nog altijd in zijn capaciteiten.

   

  "Ik ben nog altijd maar 25", aldus de tweevoudige international. "Dit is niet mijn laatste kans, maar wel een belangrijke."

   

  "Er waren meerdere opties en mijn entourage en ik hebben er goed over nagedacht, maar de optie om naar Beerschot te komen was volgens mij de beste oplossing."

   

  "Het is een goede club en mijn vader heeft hier nog in de buurt gewoond, in Hoboken."

   

  "De trainer heeft me uitgelegd welke sportieve plannen ze met mij hebben en die zijn interessant. In het voetbal zijn er wel geen garanties, het is aan mij om me te laten zien."

  De optie om naar Beerschot te komen was volgens mij de beste oplossing.

  Zakaria Bakkali

  "In mijn hoofd blijf ik altijd positief"

  Zijn verblijf bij Anderlecht - hij werd aangetrokken door Luc Devroe en Marc Coucke - was een maat voor niets. "Ik kijk alleen naar de toekomst en ben 100 procent gemotiveerd om bij Beerschot te spelen", geeft hij aan. 

   

  "Ik heb veel blessures gehad, maar het is nooit te laat. In mijn hoofd blijf ik altijd positief. Vincent Kompany heeft me ook het beste gewenst en hij heeft gezegd dat hij gelooft dat ik mijn beste niveau kan terugvinden."