Sport Vlaanderen-Baloise haakt op de valreep af voor de Ster van Bessèges

  De Belgische jongeren zullen zich niet kunnen tonen op Franse wegen.

  In de Ster van Bessèges zullen de renners van Sport Vlaanderen-Baloise geen rugnummer opspelden. Het Belgische ProTeam had een uitnodiging ontvangen, maar trekt zijn staart enkele uren voor de start van de eerste rit in. Bij een lid van de omkadering bestaat het vermoeden van een coronabesmetting, klinkt het in een verklaring. 

  De plaatsjes zijn duur op de startlijst van de vijfdaagse Franse rittenkoers en Sport Vlaanderen-Baloise was een van de teams die wel een uitnodiging hadden ontvangen.

   

  Maar de Belgische opleidingsploeg zal straks niet aan de start verschijnen. "Bij een lid van de omkadering is het vermoeden van een coronabesmetting ontstaan", klinkt het.

   

  "In afwachting van de resultaten van de coronatesten hebben we beslist om niet te starten in het belang van de sport, de organisatoren en de andere deelnemers."

   

  De ploeg van Walter Planckaert zou aantreden met onder meer Rune Herregodts, Jens Reynders, Fabio Van den Bossche en Sasha Weemaes, maar zij komen deze week dus niet in actie.

  Lees meer over de Ster van Bessèges: