Roger Federer maakt na meer dan jaar rentree in maart in Doha

  Roger Federer (39) speelde vorig jaar 1 toernooi. Hij raakte tot in de halve finales van de Australian Open.

  Na meer dan 1 jaar inactiviteit en 2 knieoperaties heeft Roger Federer (39) het toernooi voor zijn comeback bekendgemaakt: van 8 tot 13 maart in Doha. De 20-voudige grandslamkampioen, nog altijd nummer 5 van de wereld, deed de aankondiging exclusief op de Zwitserse radiozender SRF.

  "Voor de eerste keer heb ik het gevoel dat mijn knie weer klaar is voor de competitie", vertelde Federer, die sinds zijn verloren halve finale in de Australian Open tegen Novak Djokovic niet meer in actie kwam.

   

  Aanvankelijk wou de Zwitserse veteraan in de herfst terugkeren, maar dat kwam te vroeg. "De pauze was lang, te lang. Om terug te keren wilden ik en mijn team een kleiner toernooi, geen groot, wat toch altijd extra stress met zich meebrengt."

   

  "Ik zal mentaal en fysiek klaar moeten zijn om 5 matchen in 5 dagen te spelen", vervolgde Federer, die voor het eerst in zijn carrière de Australian Open zal missen.

   

  Doha wordt een test om te zien waar hij staat op weg naar zijn favoriete Wimbledon en daarna de Olympische Spelen in Tokio. Dat zijn zijn voornaamste doelen in 2021.

   

  Federer deelt het recordaantal grandslamzeges met Rafael Nadal. Zijn laatste titel dateert van de Australian Open in 2018. Sindsdien speelde hij nog 1 grandslamfinale, in 2019 liet hij op het gras van Wimbledon 2 matchballen liggen tegen Djokovic.

  Tweets over het comebacknieuws: