Oliver Naesen: "Het is goed dat ze die Belgen niet altijd samensteken op de kamer"

  Oliver Naesen trapt zijn seizoen vandaag af in de Ster van Bessèges.

  Trainingsmakkers Oliver Naesen en Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën) rijden vandaag voor het eerst in koers als ploegmaten. "We hebben nu ook dezelfde trainer. Ik werk wat meer aan mijn sprint, Greg focust op zijn punch", vertelt Naesen.

  Dit voorjaar wordt het uitkijken naar het duo Naesen-Van Avermaet bij AG2R-Citroën. In de Ster van Bessèges mogen de 2 Parelvissers de automatismen er al wat proberen in te slijpen.

   

  Zo delen ze de kamer tijdens de Franse rittenkoers. "Op stage sliep Greg nog bij Aurélien Paret-Peintre (de winnaar van de GP La Marseillaise). En dat was maar goed ook, ze moeten die Belgen niet altijd bij elkaar steken", lacht Naesen.

   

  Hoe integreert Van Avermaet zich in zijn nieuwe omgeving? "Er is natuurlijk de taalbarrière", klinkt het.

   

  "Als we aan tafel enkel in het Nederlands of Engels zouden spreken, zou het voor Greg veel gemakkelijker zijn om zich in de discussies te mengen."

   

  "Ik herinner me dat ook van toen ik hier nieuw in de ploeg was. Er wordt gelachen aan tafel en je wil er iets aan toevoegen. Maar je moet die zinnen eerst in je hoofd vertalen voordat je iets kan zeggen. Ik denk dat Greg nog in die fase zit, maar hij zal daar wel in groeien."

  "Ik werk wat meer aan mijn snelheid dit jaar"

  Van Avermaet en Naesen hebben sinds dit jaar ook dezelfde trainer. "Dat komt heel goed uit voor ons als we samentrainen in België", zegt Naesen.

   

  "De duur van de trainingen is dezelfde, maar de accenten tijdens de trainingen zijn iets anders."


  Waarin verschillen die accenten dan? "Ik heb gevraagd om wat meer op mijn snelheid te werken. Ik ben er vooraan wel vaak bij, maar ik kom altijd tegen snellere mannen uit. Greg heeft gevraagd om nog wat meer aan zijn punch te werken."


  "Als we bijna thuis zijn van onze trainingstocht, pers ik er dan nog eens een extra sprintje uit. Greg zal onderweg dan weer een bergje meer opsprinten."