Greg Van Avermaet staat te popelen voor 1e koers: "Ik zie enkele kansen"

  Van Avermaet is klaar voor zijn 1e koers.

  Greg Van Avermaet (AGR2-Citroën) opent zijn seizoen morgen in de Ster van Bessèges. "Ik gebruik deze koers als voorbereiding op de grote doelen in het voorjaar. Ik heb er wel goesting in", vertelt Van Avermaet.

  "Ik wil deze week het goede gevoel te pakken krijgen"

  Door het wegvallen van de Spaanse koersen is de Ster van Bessèges dit jaar de eerste afspraak voor Greg Van Avermaet.

   

  "Ik ben blij dat ik koersritme kan opdoen. Het is ondertussen alweer geleden van Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober) dat ik gekoerst heb. Ik heb er echt goesting in en wil deze week het goede gevoel te pakken krijgen."   

   

  Van Avermaet heeft het routeboek al grondig bestudeerd. "Ik zie 2 kansen voor mezelf. De openingsrit heeft een nijdige, steile aankomst (600 meter, 6,9% gemiddelde stijging) en dat ligt me wel."

   

  "Ook de 4e rit is spek voor mijn bek met die hellende aankomst (1,1 km en 5,6%)."

   

  "Het is altijd een beetje afwachten, die 1e versnelling bergop in de 1e koers. Maar goed, die 1e aankomst moet me echt wel liggen. In het verleden reed ik ook altijd in de top 5 of top 10 op zulke aankomsten, dus nu wil ik ook meespelen."   

  Het is altijd een beetje afwachten, die 1e versnelling bergop in de 1e koers. Maar goed, die 1e aankomst moet me echt wel liggen. 

  Greg Van Avermaet

  "Laat ons het belang van deze koers niet overdrijven"

  Aan het eindklassement denkt Van Avermaet niet in Bessèges. "Neen, want er is die slottijdrit en ik heb vanmorgen pas voor het eerst met mijn tijdritfiets gereden."

   

  "Bovendien start (wereldkampioen tijdrijden) Ganna hier ook. Als die in orde is en de hele week goed koerst, dan kan hij op de slotdag gemakkelijk een minuut op mij nemen."

   

  Van Avermaet relativeert de inzet deze week. "Laat ons het belang van deze koers niet overdrijven. Dit is vooral een voorbereidingskoers voor de grote doelen in het voorjaar."

   

  "Het belangrijkste is dat ik het goede gevoel hier te pakken krijg,  tevreden naar huis kan en daar verder op kan bouwen."