Goots over Lamkel Zé: "Heb hem altijd verdedigd, maar er is iets gebroken"

  Patrick Goots wou Lamkel Zé in huis halen om hem te begeleiden: "Maar die jongen valt niet te begeleiden."

  De transfermarkt is in de meeste Europese landen gesloten, maar Didier Lamkel Zé is niet weggeraakt bij Antwerp. Tot ergernis van heel wat supporters. Ook bij ex-speler Patrick Goots heeft Lamkel Zé het definitief verkorven, ondanks zijn belang op het veld. "Dit is op lange termijn niet houdbaar", klinkt het dan ook aan de tafel van Extra Time.

  Patrick Goots had gehoopt het bij zijn tweede passage bij Extra Time niet opnieuw over Didier Lamkel Zé te moeten hebben, maar zijn 2 goals tegen Waasland-Beveren, waaronder een juweeltje, én de aanhoudende supportersprotesten nopen hem toch om het onderwerp weer aan te snijden.

   

  "Hij scoort daar een fenomenaal doelpunt, maar wat hij daarna dan weer doet... (met het briefje). Het is erg. Dat hij toch gewoon doet!"

   

  "Ik heb hem altijd verdedigd, maar toen hij met dat truitje van Anderlecht naar de training kwam en daarna dreigde om er eentje van Beerschot aan te trekken, was het voor mij ook wel over."

   

  "De supporters kunnen dat niet blijven pikken en daarom dat een groot deel het niet meer tolereert. Er is echt iets gebroken."

   

  Een paar maanden geleden wou Goots hem zelf nog in huis nemen om hem te begeleiden. "Maar die jongen valt niet te begeleiden. Die heeft een paar vijzen los."

  Andere spelers zouden na al die heisa in een hoekje gaan zitten, maar die jongen moet overlopen van zelfvertrouwen.

  Patrick Goots

  "Nu al zeker dat er opnieuw iets zal gebeuren"

  De tafel van Extra Time heeft er wel bewondering voor dat de prestaties van Lamkel Zé niet te lijden hebben onder alle commotie. Integendeel. "Chapeau dat hij dat kan", zegt Goots. "Andere spelers die deze heisa zouden meemaken, gaan in een hoekje zitten."

   

  "Die jongen moet overlopen van zelfvertrouwen. Dat zagen we ook vorig jaar, toen hij na die gemiste penalty door de supporters werd uitgescheten, maar toen hij daarna weer op het veld stond met zijn eerste baltoets een pass van 50 meter verstuurde. Ze mogen roepen wat ze willen, het raakt hem niet."

   

  "Het zijn wel niet alleen de supporters die hem beu zijn", merkt Arnar Vidarsson op. "Hij scoort 2 keer, maar er is niemand die naar hem toeloopt, behalve dan om dat briefje weg te nemen."

   

  "Hij zal ook niet altijd 2 goals maken. Wat als het eens minder gaat?" De anderen beamen het. "Op termijn is dit onhoudbaar", zegt Peter Vandenbempt. "Ik ben nu al zeker dat er weer iets zal gebeuren. Dat kan volgende week zijn of over 3 wedstrijden, maar er volgt zeker een nieuw incident."

  Kijk naar de volledige uitzending van Extra Time