Peter Vandenbempt: "Als Beerschot Bakkali weer aan het voetballen krijgt, sla ik mea culpa"

  Bij Anderlecht heeft Zakaria Bakkali niet kunnen schitteren.

  In een extra aflevering van Extra Time hebben onze voetbalkenners de lastminutetransfers onder de loep gehouden. Die van Zakaria Bakkali sprong in het oog. Dat Michy Batshuayi dan weer blijft waar hij is, doet wenkbrauwen fronsen.

  "Als 17-jarige heeft Bakkali Zulte Waregem helemaal zoek gespeeld. En nu?"

  In een extra uitzending van Extra Time heeft ons panel gisteravond laat de poorten van de transfermarkt gesloten.

   

  Een overgang die de deadline nog net gehaald had, was die van Zakaria Bakkali (25) van Anderlecht naar Beerschot. De 25-jarige flankaanvaller maakt het seizoen vol in Antwerpen en kan daarna voor de juiste prijs ook aan boord blijven.


  "Een tragisch verhaal", schetst Peter Vandenbempt de passage van Bakkali bij Anderlecht. "Hij beschikt over een groot potentieel. Bakkali kan snelheid, techniek en een geweldige trap combineren."


  "Maar wat doet hij daarmee? Als 17-jarige heeft Bakkali Zulte Waregem helemaal zoek gespeeld met PSV. En nu? Dat is toch tragisch."


  "Ik ben benieuwd wie bij Beerschot gedacht heeft: "Bakkali krijgen we weer aan het voetballen." Als hen dat toch lukt, sla ik meteen mea culpa."

  Als tiener ging Zakaria Bakkali nog de hemel bestormen.

  VIDEO: Een van de zeldzame hoogtepunten van Bakkali in Anderlecht

  Verhuurkantoor RSC Anderlecht

  Anderlecht verhuurt bijna een heel elftal. Ook grootverdieners als Michel Vlap, Peter Zulj en Landry Dimata zoeken (tijdelijk) andere oorden op.


  "Je moet proberen om uit die vicieuze cirkel te geraken", legt Peter Vandenbempt uit. "Zonder Europees voetbal dreigen ze opnieuw een seizoen te beleven zoals nu."

   

  "Daarom verhuurt Anderlecht niet alleen spelers, maar huurt de club er ook. Zoals Diaby, Nmecha en Bruun Larsen."


  "En Ashimeru", vult Filip Joos aan. "De Ghanese middenvelder van Salzburg zou een enorme meerwaarde moeten zijn."

  "Waarom klopt Batshuayi niet bij Antwerp aan?"

  De Rode Duivels blijven allemaal waar ze zijn. Ook Michy Batshuayi. De aanvaller moet in Engeland tevreden zijn met een rol als invaller bij middenmoter Crystal Palace.


  "Beseft hij wel dat het Europees kampioenschap eraan komt", vraagt Filip Joos zich af.

  "Neen", antwoordt Peter Vandenbempt. "Dat beseft hij niet."


  "Als ik Batshuayi was, zou ik mezelf aanbieden bij Antwerp", gaat Joos voort. "Als je speelt, maak je sowieso meer kans op een selectie. En in België kan hij nog een keer vlammen."


  "In onze competitie maakt Batshuayi dit seizoen nog 12 of 13 doelpunten", denkt Vandenbempt, "maar momenteel moet hij weinig adelbrieven voorleggen om Rode Duivel te blijven. Batshuayi scoort altijd als hij invalt bij de nationale ploeg."

  In ons land maakt Batshuayi dit seizoen nog 12 of 13 doelpunten.

  Peter Vandenbempt

  De opvallendste wintertransfers in de Jupiler Pro League.