Gezien in Europa: doelman doet "Batshuayi'ke" en Turks waterballet

  Afgelopen weekend werden er over heel Europa opnieuw honderden voetbalmatchen afgewerkt. Tussen al die doodnormale matchen vonden we enkele opmerkelijke momenten die we jullie niet willen onthouden.

  Alanyaspor-Sivasspor gestaakt door de regen

  Enkele weken geleden werd Europa nog geteisterd door de sneeuw, wat het voetballen erg moeilijk zo niet onmogelijk maakte. Maar in Turkije werden ze afgelopen weekend getrakteerd op hevige regen. In de match tussen Alanyaspor en Sivasspor was het zelfs zo erg dat voetballen niet meer mogelijk was. Het leverde wel enkele grappige taferelen op.

   

  Een dag later werd de match wel uitgespeeld en won Alanyaspor met 3-1.

  Wie de bal kaatst....

  Van Turkije steken we over naar Polen, waar Warta Poznan en Cracovia elkaar partij gaven. Warta-doelman Adrian Lis was bij de rust blijkbaar zo gefrustreerd dat hij de bal met een bots weggooide. Hij had er natuurlijk niet op gerekend dat die met een capriool opnieuw op zijn hoofd zou belanden.

   

  Ons doet het natuurlijk terugdenken aan Michy Batshuayi, die op het WK na een goal van de Belgen tegen Engeland uitgelaten de bal wegtrapt, maar die ketst via de paal recht in zijn gezicht terug.

  Ene ex-JPL-speler gunt andere ex-JPL-speler prachtige goal

  Joakim Maehle maakt voorlopig een goeie indruk bij Atalanta, maar tegen Lazio had de ex-speler van Genk toch even een minder momentje. Het gaf Adam Marusic, ex-Oostende, de kans om een schitterend doelpunt te maken.

  Luis Alberto is net geen Marusic

  Wat Marusic kan, dat kan ik ook maar dan beter, dacht Luis Alberto in diezelfde Atalanta-Lazio. De Spanjaard van Lazio pakte eerst uit met een panna om vervolgens à la Marusic de bal richting de verste winkelhaak te draaien. Alleen dat laatste ging net niet helemaal volgens plan.

  Ook mét mondmasker kun je toveren

  Afsluiten doen we met een actie uit het zaalvoetbal bij de vrouwen. Het Amerikaanse talent Skylar Williams zet, mét mondmasker, haar opponente schitterend in de wind, waarna ze het ook nog eens ijskoud afmaakt.