Kimmer Coppejans geniet van vrijheid in Melbourne: "Heb veel zin in Australian Open"

  Kimmer Coppejans.

  Kimmer Coppejans (26) heeft zijn eerste portie Australische zuurstof na een quarantaine van meer dan 2 weken met open armen ontvangen. "Ik hoop dat ik hier mijn eerste grandslamoverwinning kan meepikken", zegt de tennisser over de Australian Open die op 8 februari begint.

  Kimmer Coppejans heeft zijn quarantainehotel mogen inwisselen voor een appartementje in Melbourne. 

   

  "Het was een uitdaging om 14 dagen op een hotelkamer te zitten zonder frisse lucht en om je fit te houden voor een grandslam", vertelt een gelukkige Coppejans aan onze redactie.

   

  "We zijn blij dat we nu kunnen gaan en staan waar we willen. Het is een ervaring die ons in de toekomst zal helpen."

   

  "Ze hebben hier in Melbourne afgezien met een harde lockdown, maar het resultaat is er wel", zegt Coppejans over het actuele Australische leven.

   

  "Ze hebben het virus verdreven en kunnen zonder mondmasker naar buiten, al dragen ze wel nog een exemplaar in de supermarkten en in de winkelcentra."

   

  "We hebben ook al gezien hoe het uitgaansleven volop bloeit. Hier kan dat dus gewoon."

  Het was een uitdaging om 14 dagen op een hotelkamer te zitten zonder frisse lucht en om je fit te houden voor een grandslam.

  Kimmer Coppejans

  "Het kan hier een leuke ervaring worden"

  De voorbije weken probeerde Kimmer Coppejans zijn conditie te onderhouden met digitale sessies met zijn broer en conditietrainer.

   

  "Ik heb een hele goeie winter gehad en dat heb ik getoond in de kwalificaties voor de Australian Open. Het momentum is nu een beetje weg na 17 dagen zonder tennis, maar het voelt nog wel oké aan."

   

  "Morgen speel ik mijn eerste match op een voorbereidingstoernooi. Ik verwacht geen topmatch, maar ik hoop dat ik competitief kan zijn. Volgende week is belangrijker, dan volgt mijn eerste Australian Open."

   

  "Het gevoel komt vrij snel terug, dat gevoel zal niet zomaar weg zijn. Ik heb er veel zin in."

   

  "Als ik nog veel kan trainen om me klaar te stomen, dan kan het een leuke ervaring worden. Ik hoop hier mijn eerste grandslamoverwinning mee te pikken."