JPL opvallend: "stunt" Lamkel Zé verijdeld en knulligste overtreding van het jaar

  Het briefje van Lamkel Zé en de "tango" van Hanche-Olsen en Diaby.

  De 23e speeldag in de Jupiler Pro League zit erop. Wij verzamelden de meest opvallende momenten, die je afgelopen weekend mogelijk gemist hebt. En wie opvallende momenten zegt, zegt uiteraard Didier Lamkel Zé.

  Batubinsika heeft genoeg van de grillen van Lamkel Zé

  Didier Lamkel Zé mag dan als een soort paria rondlopen bij Antwerp, dat weerhield hem er niet van om met twee goals, waaronder een juweeltje, de matchwinnaar te worden tegen Waasland-Beveren.

   

  De ploegmaats van Lamkel Zé houden het bij de viering na de goals opvallend coronaproof, want bijna niemand komt hem feliciteren. Sterker nog, wanneer Lamkel Zé een papiertje bovenhaalt en lijkt uit te pakken met een nieuwe stunt, rukt Batubinsika het gewoon uit zijn handen, gooit het aan de kant en loopt - zonder hem bij dit alles aan te kijken - weer weg. Sveer is koet!

  De knulligste overtreding van het jaar?

  Voor de meest opmerkelijke overtreding van de speeldag moeten we naar Anderlecht, waar Hanche Olsen in plaats van op de bal gewoon in het gras trapt. Hierdoor verliest hij zijn evenwicht en botst hij lompweg op Diaby.

  Anderlecht en Gent hebben meer oog voor de ref dan voor het doel

  Anderlecht-Gent was een match met amper doelkansen, die dan ook op 0-0 eindigde. Meer dan de keepers onder vuur te nemen, leken de spelers eerder schietoefeningen te houden op de scheidsrechter. Erik Lambrechts waande zich even in een spelletje dodgeball.

  Gaan kansen Anderlecht op Play-off I stilaan in rook op?

  Er heerst sinds een tijdje een algemeen rookverbod in de Belgische voetbalstadions, maar dat geldt blijkbaar niet voor Anderlecht-bestuurslid Etienne Davignon. De zakenman kan het niet laten om zijn pijpje te roken tijdens de match, daar moet zelfs zijn mondmasker voor wijken.

  D'Haese krijgt onaangenaam cadeautje van ploegmaat

  Terwijl ze het bij Gent en Anderlecht op de scheidsrechter gemunt hadden, had Robbie D'Haese van Oostende minder geluk. Zijn ploegmaat Patoulidis knalt de bal recht in zijn kruis. Altijd aangenaam bij deze koude temperaturen.