Julien Vermote blijft ploeg zoeken: "Ik ben nog te veel met mijn vak bezig om te stoppen"

  Julien Vermote is net terug van 2 weken stage in Calpe.

  Terwijl het wielerpeloton zich stilaan op gang trekt, blijft Julien Vermote hard trainen en hopen op een team. "Ik geef niet op, want ik weet wat ik kan. Ik geloof erin dat het nog goedkomt", zegt Vermote.

  1.600 kilometer getraind op stage in Calpe

  Julien Vermote (31) verdiende zijn strepen als meesterknecht bij Quick Step. Na passages bij Dimension Data en Cofidis en na een uitzonderlijk coronajaar leeft Vermote nog in onzekerheid.

   

  "De situatie is nog altijd dezelfde als in december. Ik heb contacten, maar er is niks concreets", vertelt Vermote.

   

  "Ik ben nog altijd goed bezig en voel me heel goed op de fiets. Dit weekend ben ik teruggekomen van 14 dagen stage in Calpe. Ik had 1.600 kilometer op mijn teller staan."

   

  Dat Vermote in goeden doen is, bewees hij in een trainingsrit met een TSS van 332. "Dat is dezelfde zwaartegraad als tijdens de Brabantse Pijl. Dat is toch wel een intensieve koers. Conditioneel ben ik echt in orde."

   

  "Ik hoop dat een ploeg me nog oppikt. Het koersen doe ik nog altijd heel graag. Maar veel belangrijker: ik weet dat ik nog mijn waarde heb. Ik ben niet de renner die gewoon maar de hoop zal opvullen." (Lees voort onder de foto.)

  Vermote: "Ik ben meteen inzetbaar"

  Hoewel de tijd dringt, wil Vermote de strijd niet staken. "Ik zal niet opgeven. Ik blijf voortdoen zoals ik bezig ben. Mijn trainer blijft mijn schema's maken en ik voer alles tot in de puntjes uit."

   

  "Ik ben 31, dat betekent dat ik in mijn sterkste jaren ben. Mijn plek is nog altijd in het peloton."

   

  De voorbije jaren kwam het soms voor dat een ploeg een renner opviste omdat iemand anders was uitgevallen. "Dat kan ook dit jaar gebeuren. Als een ploeg me een kans geeft, dan ben ik meteen inzetbaar."

   

  "Maar ik hoop natuurlijk niet dat een andere renner moet uitvallen vooraleer ik een plek in een team krijg."

  Aan stoppen denk ik niet. Ik ben nog te veel met mijn vak bezig en ik heb nog mijn waarde in een team.

  Julien Vermote

  Vermote heeft nog niet nagedacht aan een toekomst zonder de fiets. "Ik ben nog te veel met mijn vak bezig."

   

  "Het is wel jammer dat zoveel koersen worden afgelast. Daardoor nemen de ploegen een afwachtende houding aan. Dat speelt niet in mijn voordeel."

   

  "Zelf denk ik wel dat het nog goedkomt. Ik zal in elk geval hard mijn best blijven doen", besluit Vermote.