Teleurgestelde Van Aert: "Heb niet teruggevochten zoals ik dat normaal kan"

  Wout van Aert

  Wout van Aert heeft vrede moeten nemen met het zilver op het WK veldrijden. Hij vindt Mathieu van der Poel de verdiende kampioen en was vooral ontgoocheld over zijn eigen gebrek aan mentale weerbaarheid. "Dat was niet van mijn gewoonte", aldus Van Aert.

  Het was een zichtbaar ontgoochelde Wout van Aert die we na afloop van het WK te zien kregen in de Sporza-studio. "Ik ben vooral teleurgesteld in mezelf, omdat ik niet teruggevochten heb zoals ik dat normaal kan. Mijn moreel was niet zoals anders", vertelt Van Aert.

   

  "Ik zat in een gunstige situatie, maar die lekke band kostte veel tijd. Ik denk dat ik er zo'n halve minuut mee verloren heb. Eén keer kwam ik nog heel dicht, maar toen ontplofte ik."

   

  "Ik denk dat je wel gezien hebt in de eerste twee rondes dat ik super was. Maar die leegloper kostte veel krachten. Om een WK te winnen, moet alles meezitten. Na die lekke band brak er mentaal iets en kon ik niet meer door een muur gaan. Dat is niet van mijn gewoonte."

  Mathieu is een verdiende kampioen. Hij heeft heel sterk gereden.

  Wout van Aert

  "Mathieu en ik zijn aan elkaar gewaagd en het is al vaker gebleken dat het een voordeel is om een voorsprong te hebben. Dan heb je meer controle. Ik zat in die situatie, maar die lekke band vergooide mijn kansen."

   

  Had een enthousiast Belgisch supporterslegioen Van Aert er kunnen doorhelpen? "Dat heeft er niks mee te maken. Er zouden ook veel Nederlandse supporters geweest zijn. We missen het allemaal natuurlijk. Hopelijk komt dat snel weer terug."

   

  "Ik ben nu teleurgesteld, maar Mathieu is natuurlijk wel een verdiende kampioen. Hij heeft heel sterk gereden. Ik kwam geen meter dichter. Gelukkig is er altijd een volgende koers. Ik ga nu genieten van een weekje rust en dan werken aan de komende doelen. En volgend jaar proberen we het nog eens."