De WK-dag van Maarten Vangramberen: "Ik wist niet dat strandzand zo hard kon zijn"

  Maarten Vangramberen zal dit "kale" WK niet snel vergeten.

  Sporza-reporter Maarten Vangramberen stond ook tijdens de hoogdag van het WK veldrijden in de vuurlinie. Hij at de koudste pizza uit zijn leven en zag hoe een lekke band voor een anticlimax zorgde.

  "Loop in zo'n koude niet in een korte broek"

  Na een barkoude openingsdag vertelde Maarten Vangramberen gisteren dat hij een Orval had meegenomen om de avond mooi af te sluiten. 

   

  "Het Orvalletje heeft heerlijk gesmaakt. Ik heb het in goed gezelschap gedronken, op veilige afstand", zegt Vangramberen.

   

  "We hebben er een pizza bij gegeten. Door de koude was het wel de koudste pizza die ik ooit heb opgegeten. Maar het was heerlijk."

   

  Om zijn WK-dag goed in te zetten, ging Vangramberen vanmorgen lopen op het strand. "Je voelde wel dat het flink gevroren had en dat het zand er heel hard bij lag. Ik wist niet dat het zand van het strand zo hard kon worden."

   

  "Het parcours is ook heel lang hard geweest. Maar tegen dat het aan de mannen was, was het glibberig."

   

  Vangramberen had wel nog een tip voor Bavo, die hem vergezelde tijdens zijn ochtendloopje. "Loop in zo'n koude nooit meer in een korte broek. Dat is slecht voor je spieren."

  Vangramberen: "Voelde tijdens ochtendloopje dat het flink gevroren had"

  "Door lekke band zullen we nooit weten wie de beste was"

  Hoe heeft Vangramberen de hoogdag van het WK veldrijden vandaag beleefd? "Het voelde vreemd aan. Als je thuis komt, is zo'n dag meestal overweldigend geweest door die grote massa. Nu is het hier helemaal leeg en kaal."

   

  "Als je hier op dat lege parcours staat, lijkt het allemaal niet zo groots te zijn. Maar dat is het wel. De hele wereld zal gekeken hebben, want het was een duel tussen de winnaar van Milaan-Sanremo en de winnaar van de Ronde van Vlaanderen."

   

  "Het enige jammere is dat de wedstrijd bij de mannen toch een beetje een anticlimax was door die lekke band."

   

  "Ik heb met veel mensen gepraat en die zeggen dat Mathieu van der Poel uiteindelijk toch de verdiende winnaar was. Maar door die lekke band zullen we het nooit weten."

   

  "Op dit hele WK is bijna niemand lek gereden. En dan moet dat net weer gebeuren bij Wout van Aert, net in die belangrijke cross. Dat was heel jammer voor de spankracht."

  VIDEO: Van Aert rijdt lek: "Jammer voor de spankracht"

  "Geen feestje zoals andere jaren"

  Wat staat er vanavond nog op het programma? "Ik ben nu aan het wachten om alsnog een interview te doen met Mathieu van der Poel."

   

  "Normaal gezien doen we met de wereldkampioen altijd een interview tijdens Sportweekend. Maar nu is het een beetje vreemd. Er is is hier niks meer, geen feestje zoals andere jaren."

   

  "We blijven stand-by om Van der Poel al dan niet nog enkele vragen te stelllen."