Judd Trump overklast Jack Lisowski in finale van German Masters

  Judd Trump (archieffoto) was voor het tweede jaar op rij de beste op de German Masters.

  Judd Trump heeft zondag in het Engelse Milton Keynes voor de tweede keer op rij de German Masters gewonnen. De 31-jarige Engelsman liet in de finale geen spaander heel van zijn landgenoot Jack Lisowski. Het werd 9-2. Trump is de eerste die het toernooi twee keer op rij kan winnen.

  De German Masters vinden normaal gezien plaats in - u raadt het al - Duitsland, maar door de coronamaatregelen in dat land werd er dit jaar uitgeweken naar Milton Keynes.

   

  In de finale van de 15e editie van het toernooi stonden de Engelsmannen Judd Trump en Jack Lisowski tegenover elkaar. Trump stoomde in de eerste sessie meteen naar een 7-1-voorsprong, met breaks van onder meer 56, 65, 72 en 65.

   

  In de avondsessie maakte Trump, de nummer één van de wereld, er vervolgens korte metten mee. Met breaks van 50 en 119 pakte hij de twee frames die hij nog nodig had voor de zege. Tussendoor wist Lisowski toch nog één frame te winnen.

   

  Voor Trump is het zijn 21e rankingtitel. Alleen Ronnie O'Sullivan (37), Stephen Hendry (36), John Higgins (30), Steve Davis (28) en Mark Williams (22) doen beter. De 31-jarige Engelsman houdt aan zijn zege ook zo'n slordige 90.000 euro over. Hij is ook de eerste speler die zijn titel kan verlengen op de German Masters.